Groene asperges op waterkers met verse geitenkaas en sinaasappel
Ingrediënten voor vier:
- 100 gram waterkers
- 600 gram groene asperges
- 150 gram verse geitenkaas
- 1 sinaasappel
- dressing: 75 ml olijfolie, 75 ml zonnebloemolie, 50 ml appelazijn, 25 ml appeldiksap, mespunt mosterd, peper en zout
bereiding:
- Was de waterkers en verwijder de harde stelen, droog de sla in de slacentrifuge.
- Breek de houtige onderkant van de asperges.
- Zet een flinke pan met heet water op het vuur en breng dat aan de kook. Voeg de asperges toe en blancheer ze in 5 minuten beetgaar.
- Schep de asperges in een vergiet en spoel ze koud onder de kraan.
- Breek de kaas in stukjes.
- Snij de sinaasappelpartjes uit de vliezen.
- Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een homogene vloeistof, breng op smaak met peper en zout.
- Meng zoveel dressing door de waterkers als nodig en leg dat op een mooi serveerbord.
- Leg de asperges, met alle kopjes naar één kant, over de sla en schep nog wat dressing over de asperges.
- Verdeel de kaas over de onderkant van de asperges en leg als laatste de sinaasappelpartjes op de kaas.
Eet smakelijk!