• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

3 juni 2016 Lisette Bossert

Groene asperges op waterkers met verse geitenkaas en sinaasappel

Ingrediënten voor vier:

  • 100 gram waterkers
  • 600 gram groene asperges
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 1 sinaasappel
  • dressing: 75 ml olijfolie, 75 ml zonnebloemolie, 50 ml appelazijn, 25 ml appeldiksap, mespunt mosterd, peper en zout

bereiding:

  1. Was de waterkers en verwijder de harde stelen, droog de sla in de slacentrifuge.
  2. Breek de houtige onderkant van de asperges.
  3. Zet een flinke pan met heet water op het vuur en breng dat aan de kook. Voeg de asperges toe en blancheer ze in 5 minuten beetgaar.
  4. Schep de asperges in een vergiet en spoel ze koud onder de kraan.
  5. Breek de kaas in stukjes.
  6. Snij de sinaasappelpartjes uit de vliezen.
  7. Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een homogene vloeistof, breng op smaak met peper en zout.
  8. Meng zoveel dressing door de waterkers als nodig en leg dat op een mooi serveerbord.
  9. Leg de asperges, met alle kopjes naar één kant, over de sla en schep nog wat dressing over de asperges.
  10. Verdeel de kaas over de onderkant van de asperges en leg als laatste de sinaasappelpartjes op de kaas.

Eet smakelijk!

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken