• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

10 maart 2018 Lisette Bossert

Hete bliksem

Hete bliksem is een oud Nederlandse husselpot en wordt gemaakt van aardappelen, zure en zoete appels en uien.
Ingrediënten voor 5 personen:
  • 1,25 kg kruimige aardappelen
  • 1 blaadje laurier
  • 2 stukjes foelie
  • 600 gram jonagold
  • 500 gram goudrenetten
  • 100 gram ui
  • 50 gram roomboter

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe ze in een pan met water.
  2. Voeg laurier en foelie toe en een snuf zout.
  3. Breng het water aan de kook, leg een deksel op de pan en kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
  4. Schil alle appels en snij ze in stukken, voeg een scheutje water toe en kook ze in 10 minuten gaar.
  5. Pel en snipper de ui. Bak hem op zacht vuur glazig in de boter.
  6. Giet het kookvocht van de aardappelen af en verwijder laurier en foelie.
  7. Voeg de gebakken ui met de boter toe aan de aardappelen en stamp ze tot puree.
  8. Voeg de appel-compote toe. Roer door met een houten pollepel.
  9. Serveer met zelfgemaakte slavinken of bloedworst.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok