Hollandse gemengde salade
Ingrediënten voor 10-12:
- 1 krop sla
- 1 komkommer
- 2 rijpe tomaten
- augurkjes en zilveruitjes naar smaak
- 4 hard gekookte eieren
Slasaus:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 el zonnebloemolie
- 1 eetlepel azijn
- Peper en zout
- Evt. wat suiker
Bereiding:
- Haal de slabladeren los, scheur de nerf er uit.
- Was de sla en droog hem in de slacentrifuge.
- Snij de tomaat in stukjes.
- Schil de komkommer en snijd of schaaf hem in plakjes.
- Snij de augurkjes klein.
- Maak slasaus door de mayonaise te mengen met de zonnebloemolie en azijn, wat peper en zout. Proef of er misschien nog wat suiker door de dressing moet.
- Schep sla, tomaat, komkommer, augurkjes en zilveruitjes in een slakom en schep de dressing door de sla.
- Snijd de eieren in plakjes of parten en verdeel ze over de sla.