• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

25 juni 2019 Lisette Bossert

Hollandse gemengde salade

Ingrediënten voor 10-12:

  • 1 krop sla
  • 1 komkommer
  • 2 rijpe tomaten
  • augurkjes en zilveruitjes naar smaak
  • 4 hard gekookte eieren

Slasaus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Peper en zout
  • Evt. wat suiker

Bereiding:

  1. Haal de slabladeren los, scheur de nerf er uit.
  2. Was de sla en droog hem in de slacentrifuge.
  3. Snij de tomaat in stukjes.
  4. Schil de komkommer en snijd of schaaf hem in plakjes.
  5. Snij de augurkjes klein.
  6. Maak slasaus door de mayonaise te mengen met de zonnebloemolie en azijn, wat peper en zout. Proef of er misschien nog wat suiker door de dressing moet.
  7. Schep sla, tomaat, komkommer, augurkjes en zilveruitjes in een slakom en schep de dressing door de sla.
  8. Snijd de eieren in plakjes of parten en verdeel ze over de sla.

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok