• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

9 december 2018 Lisette Bossert

Hollandse witlofschotel met nèt wat extra pit

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 10 struikjes witlof
  • roomboter
  • 5 plakken gekookte ham
  • 225 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 1 tl Zaanse mosterd
  • vers gemalen peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een pan met ruim water en 1 tl zout aan de kook.
  3. Snij de onderkanten van de struikjes witlof dun af en snij de harde kern kruislings in.
  4. Leg de witlof in het kokende water en kook ze in 5 minuten net gaar.
  5. Schep ze in een vergiet en laat uitlekken.
  6. Neem een ovenschaal waar de witlof in een enkele laag in past en bestrijk deze met roomboter.
  7. Snij de plakken ham doormidden, wikkel elk plakje om een struikje witlof en leg ze in de ovenschaal.
  8. Klop de eieren en mosterd los en meng dit met vers gemalen peper en de kaas, roer goed door.
  9. Verdeel dit kaasmengsel over de witlof.
  10. Schuif de schotel in de oven en bak hem in 30 minuten mooi bruin.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok