Hollandse witlofschotel met nèt wat extra pit
Ingrediënten voor 10 personen:
- 10 struikjes witlof
- roomboter
- 5 plakken gekookte ham
- 225 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- 1 tl Zaanse mosterd
- vers gemalen peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng een pan met ruim water en 1 tl zout aan de kook.
- Snij de onderkanten van de struikjes witlof dun af en snij de harde kern kruislings in.
- Leg de witlof in het kokende water en kook ze in 5 minuten net gaar.
- Schep ze in een vergiet en laat uitlekken.
- Neem een ovenschaal waar de witlof in een enkele laag in past en bestrijk deze met roomboter.
- Snij de plakken ham doormidden, wikkel elk plakje om een struikje witlof en leg ze in de ovenschaal.
- Klop de eieren en mosterd los en meng dit met vers gemalen peper en de kaas, roer goed door.
- Verdeel dit kaasmengsel over de witlof.
- Schuif de schotel in de oven en bak hem in 30 minuten mooi bruin.