Home made wrap met kruidige kip, gegrilde courgette en yoghurt met gepofte knoflook
Ingrediënten voor vier stuks:
wraps:
- 150 gram speltbloem
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1.5 tl bakpoeder
- snuf zout
erop:
- 200 gram kippedijvlees
- 1/2 el specerijenmix: 1 el gemalen koriander, 1 el gemalen komijn, 1 el paprikapoeder, 1 tl curcuma, 1 tl kaneel, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen zwart peper
- 2 el olijfolie
- zout naar smaak
- 1 courgette
- 1 maiskolf
- 100 gram kerstomaatjes
- 2 stuks bosui
yoghurtsaus:
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 bol knoflook
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngesneden dille
- 1 el fijngesneden munt
- peper en zout
Bereiding:
- Meng voor de wraps de speltbloem, yoghurt, bakpoeder en zout door elkaar tot een stevige deegbal. Als hij erg plakt voeg dan nog wat extra bloem toe en leg hem 30 minuten in de koelkast.
- Voeg alle specerijen voor de kip samen en roer goed door. Voor de kip heb je een deel van de mix nodig, doe de rest in een potje en sluit hem af.
- Snij het kippenvlees in stukjes en meng deze met specerijenmix en olie en zout naar smaak. Meng goed en zet de kip in de koelkast.
- Snij de courgette in de lengte in plakken van 0.5 cm dik. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olie en grill ze aan beide kanten gaar. Bestrooi met peper en zout.
- Breng voor de mais een pan water aan de kook, kook de maiskolf in 15 minuten gaar, laat afkoelen.
- Snij de kerstomaatjes in vieren.
- Snij de lenteui in dunne plakjes.
- Voor de saus verwarm je de oven voor op 170 graden, leg de bol knoflook een half uur in de hete oven en laat hem dan afkoelen. Duw van de helft van de knoflookbol de gare knoflook eruit en prak dat fijn met een vork. De rest van de knoflook kun je voor een ander gerecht gebruiken.
- Meng de yoghurt met de verse kruiden, knoflook en peper en zout en roer goed door.
- Verdeel het deeg voor de wraps in vier gelijke stukken.
- Zet een gietijzeren of plaatstalen koekenpan op redelijk hoog vuur en verhit de pan.
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de deegbolletjes uit tot een dunne lap deeg die in de koekenpan past. Bak de wraps aan beide kanten in 1.5 minuut gaar en met donkerbruine vlekken.
- Houd de wraps warm in een oven van 50 graden en bak de rest.
- Leg de wrap op een bord en beleg deze met alle ingrediënten.
- Eet smakelijk!