• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

1 oktober 2016 Lisette Bossert

Home made wrap met kruidige kip, gegrilde courgette en yoghurt met tuinkruiden

Ingrediënten voor vier stuks: homemade wraps

Wraps:

  • 150 gram speltbloem
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1.5 tl bakpoeder
  • snuf zout

Voor erop:

  • 1/2 el specerijenmix: 1 el gemalen koriander, 1 el gemalen komijn, 1 el paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl kaneel, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen zwart peper
  • 200 gram kippedijvlees
  • 2 el olijfolie
  • zout naar smaak
  • 1 courgette
  • 1 maiskolf / 150 gram mais uit blik of pot
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 2 stuks bosui

Yoghurtsaus:

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngesneden dille
  • 1 el fijngesneden munt
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Meng voor de wraps de speltbloem, yoghurt, bakpoeder en zout door elkaar tot een stevige deegbal. Als hij erg plakt voeg dan nog wat extra bloem toe en leg hem 30 minuten in de koelkast.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de specerijenmix samen en roer goed door. Voor het kruiden van de kip heb je een beetje nodig, doe de rest in een potje en draai de deksel erop.
  3. Snij het kippenvlees in stukjes en meng met de specerijenmix, olie en zout naar smaak. Meng goed en zet de kip in de koelkast.
  4. Snij de courgette in plakken van 0.5 cm dik. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olie en grill ze aan beide kanten gaar. Bestrooi met peper en zout.
  5. Breng voor de mais een pan water aan de kook, kook de maiskolf in 15 minuten gaar, laat afkoelen. Gebruik je mais uit een pot of blik, laat uitlekken en weeg 150 gram af.
  6. Snij de kerstomaatjes in vieren.
  7. Snij de lente-ui in dunne plakjes.
  8. Meng de yoghurt met de verse kruiden, geperste knoflook, peper en zout en roer goed door.
  9. Verdeel het deeg voor de wraps in vier gelijke stukken.
  10. Zet een gietijzeren of plaatstalen koekenpan op redelijk hoog vuur en verhit de pan.
  11. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de deegbolletjes uit tot een dunne lap deeg die in de koekenpan past. Bak de wraps aan beide kanten in 1.5 minuut gaar en met donkerbruine vlekken. Houd de wraps warm in een theedoek en bak de rest.
  12. Leg de wrap op een bord en beleg deze met alle ingrediënten.

Eet smakelijk!

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok