• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

3 januari 2018 Lisette Bossert

Kaasbroodjes uit de oven

Ingrediënten voor 15 stuks:

  • 2 lente-ui
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • ½ el mosterd
  • ½ el sambal
  • 1 ei
  • 15 sneetjes (bruin) stokbrood
  • Zwarte peper

 Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  3. Meng in een kom de lente-ui, geraspte kaas, mosterd, sambal en het ei.
  4. Leg de sneetjes stokbrood op een ovenrooster en verdeel het kaas mengsel over de broodjes.
  5. Strooi een beetje vers gemalen peper over de kaas.
  6. Zet ze 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin kleurt.

De kaasbroodjes smaken heerlijk bij een kop soep, zoals bijvoorbeeld knolselderijsoep. Deze maak je als volgt:

Ingrediënten voor ruim 1,5 liter soep (=7 porties) :

  • 600 gram knolselderij, geschild gewicht
  • 3 tenen knoflook
  • 125 gram ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1,2 liter water
  • 3 groentebouillontabletten
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan.
  3. Fruit de ui en knoflook op zacht vuur gedurende ongeveer 15 minuten.
  4. Snij de bleekselderij en knolselderij in stukken.
  5. Voeg tijm, verkruimelde groentebouillontabletten, bleekselderij en knolselderij toe aan het gebakken ui-mengsel.
  6. Voeg het water bij toe, laat aan de kook komen en kook de groente op zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
  7. Pureer de soep en voeg eventueel nog versgemalen peper en zout toe.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken