Kaasbroodjes uit de oven
Ingrediënten voor 15 stuks:
- 2 lente-ui
- 150 gram geraspte belegen kaas
- ½ el mosterd
- ½ el sambal
- 1 ei
- 15 sneetjes (bruin) stokbrood
- Zwarte peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Meng in een kom de lente-ui, geraspte kaas, mosterd, sambal en het ei.
- Leg de sneetjes stokbrood op een ovenrooster en verdeel het kaas mengsel over de broodjes.
- Strooi een beetje vers gemalen peper over de kaas.
- Zet ze 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin kleurt.
De kaasbroodjes smaken heerlijk bij een kop soep, zoals bijvoorbeeld knolselderijsoep. Deze maak je als volgt:
Ingrediënten voor ruim 1,5 liter soep (=7 porties) :
- 600 gram knolselderij, geschild gewicht
- 3 tenen knoflook
- 125 gram ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 tl gedroogde tijm
- 1,2 liter water
- 3 groentebouillontabletten
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan.
- Fruit de ui en knoflook op zacht vuur gedurende ongeveer 15 minuten.
- Snij de bleekselderij en knolselderij in stukken.
- Voeg tijm, verkruimelde groentebouillontabletten, bleekselderij en knolselderij toe aan het gebakken ui-mengsel.
- Voeg het water bij toe, laat aan de kook komen en kook de groente op zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
- Pureer de soep en voeg eventueel nog versgemalen peper en zout toe.