• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

15 december 2022 Lisette Bossert

Kerstkoekjes

Ingrediënten voor 5 grote of 10 kleinere koeken:

  • 75 gram roomboter kerstkoekjes
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 7 gram speculaaskruiden
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 2 el karnemelk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout door elkaar.
  3. Voeg de karnemelk aan het beslag toe en kneed verder tot je een lekker soepel deeg hebt.
  4. Vorm een rol van het deeg en snij dit in plakken van 0.5 cm dik.
  5. Leg de koeken of koekjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat.
  6. Bak de koekjes in circa 15 minuten gaar en lichtbruin.
  7. Neem uit de oven en laat ze afkoelen of een rooster.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken