• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

15 december 2022 Lisette Bossert

Kerstkoekjes

Ingrediënten voor 5 grote of 10 kleinere koeken:

  • 75 gram roomboter kerstkoekjes
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 7 gram speculaaskruiden
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 2 el karnemelk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout door elkaar.
  3. Voeg de karnemelk aan het beslag toe en kneed verder tot je een lekker soepel deeg hebt.
  4. Vorm een rol van het deeg en snij dit in plakken van 0.5 cm dik.
  5. Leg de koeken of koekjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat.
  6. Bak de koekjes in circa 15 minuten gaar en lichtbruin.
  7. Neem uit de oven en laat ze afkoelen of een rooster.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok