• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

6 februari 2019 Lisette Bossert

Knoflook-croutons

Ingrediënten:

  • 8 (liefst oude) boterhammen, mag wit of bruin zijn
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  3. Snij de boterhammen in blokjes, sprenkel de olijfolie er overheen en hussel goed door.
  4. Strooi knoflookpoeder, paprikapoeder, een flinke snuf peper en wat zout over de broodblokjes en schep nogmaals goed door.
  5. Spreid de blokjes in een enkele laag uit over de ovenplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin en krokant. Schep ze na 10 minuten even om.

Deze croutons smaken heerlijk als garnering over gestoofde spinazie met een hard-gekookt eitje.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok