Koolsla met balsamicodressing, druiven en walnoten
Ingrediënten als bijgerecht voor 4-6 personen:
- 250 gram rode kool
- 300 gram witte kool
- 300 gram wortel
- 150 gram rode paprika
dressing:
- 200 ml olijfolie
- 100 ml balsamico dressing
- 2 tenen knoflook
- mespunt fijne mosterd
- peper en een flinke snuf zout
garnering:
- 100 gram witte druiven
- 50 gram walnoten
bereiding:
- Schaaf de beide koolsoorten in hele dunne repen.
- Schil de wortels en rasp ze grof.
- Snij de paprika in dunne repen
- Doe alle ingrediënten in een grote kom.
- Schenk alle ingrediënten voor de dressing en een maatbeker en meng deze met de staafmixer tot een mooie lobbige saus.
- Voeg een flinke scheut dressing toe aan de salade en meng goed door elkaar. Proef even of er genoeg dressing bij zit.
- Misschien moet er nog wat zout of peper bij.
- Werk de salade met je handen goed door elkaar en kneed de kool een beetje, zo wordt hij mals.
- Laat de salade nu enkele uren in de koelkast staan. Door het zuur worden de groenten zachter van structuur en dat maakt hem des te lekkerder.
- Schep de salade op een groot bord en garneer met de druiven en walnoten.
- Deze salade smaakt heerlijk bij de bbq, maar doet het ook goed bij een schaal hete pilav en gebakken oesterzwammen.
Eet smakelijk!