• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

22 augustus 2015 Lisette Bossert

Koolsla met balsamicodressing, druiven en walnoten

Ingrediënten als bijgerecht voor 4-6 personen: 

  • 250 gram rode kool
  • 300 gram witte kool
  • 300 gram wortel
  • 150 gram rode paprika

dressing:

  • 200 ml olijfolie
  • 100 ml balsamico dressing
  • 2 tenen knoflook
  • mespunt fijne mosterd
  • peper en een flinke snuf zout

garnering:

  • 100 gram witte druiven
  • 50 gram walnoten

bereiding:

  1. Schaaf de beide koolsoorten in hele dunne repen.
  2. Schil de wortels en rasp ze grof.
  3. Snij de paprika in dunne repen
  4. Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  5. Schenk alle ingrediënten voor de dressing en een maatbeker en meng deze met de staafmixer tot een mooie lobbige saus.
  6. Voeg een flinke scheut dressing toe aan de salade en meng goed door elkaar. Proef even of er genoeg dressing bij zit.
  7. Misschien moet er nog wat zout of peper bij.
  8. Werk de salade met je handen goed door elkaar en kneed de kool een beetje, zo wordt hij mals.
  9. Laat de salade nu enkele uren in de koelkast staan. Door het zuur worden de groenten zachter van structuur en dat maakt hem des te lekkerder.
  10. Schep de salade op een groot bord en garneer met de druiven en walnoten.
  11. Deze salade smaakt heerlijk bij de bbq, maar doet het ook goed bij een schaal hete pilav en gebakken oesterzwammen.

Eet smakelijk!

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken