• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

2 december 2017 Lisette Bossert

Kruidnoten

Ingrediënten:

  • 100 g zachte boter
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 2 el keukenstroop
  • 1-2 el melk

koekkruidenmix:

  • 3 afgestreken tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • Mespunt anijszaadpoeder
  • Mespunt kardemompoeder
  • Mespunt korianderpoeder
  • Mespunt kruidnagelpoeder
  • Mespunt foeliepoeder

Bereiden:

  1. Klop de boter met de suiker smeuïg.
  2. Doe de overige ingrediënten erbij, wees voorzichtig met de melk, het deeg mag niet te zacht zijn.
  3. Maak er een bal van, wikkel deze in plasticfolie en leg hem 1 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  6. Snijd het deeg in kleine stukjes en draai er vervolgens kleine bolletjes van.
  7. Leg de balletjes deeg op de bakplaat en druk ze iets plat.
  8. 15 minuten bakken en af laten koelen.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2022 · Bossert Kookwerken