Kruidnoten
Ingrediënten:
- 100 g zachte boter
- 125 g donkere basterdsuiker
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 2 el keukenstroop
- 1-2 el melk
koekkruidenmix:
- 3 afgestreken tl kaneel
- ½ tl gemberpoeder
- Mespunt anijszaadpoeder
- Mespunt kardemompoeder
- Mespunt korianderpoeder
- Mespunt kruidnagelpoeder
- Mespunt foeliepoeder
Bereiden:
- Klop de boter met de suiker smeuïg.
- Doe de overige ingrediënten erbij, wees voorzichtig met de melk, het deeg mag niet te zacht zijn.
- Maak er een bal van, wikkel deze in plasticfolie en leg hem 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Snijd het deeg in kleine stukjes en draai er vervolgens kleine bolletjes van.
- Leg de balletjes deeg op de bakplaat en druk ze iets plat.
- 15 minuten bakken en af laten koelen.