• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

17 juli 2016 Lisette Bossert

Lintensalade van wortel, courgette met goudsbloemen en basilicum

Ingrediënten voor twee personen:

  • 150 gram wortel
  • 150 gram kleine courgettes
  • 2 handen jonge sla
  • Blaadjes van 2 goudsbloemen
  • Paar blaadjes rode basilicum
  • 2 el peterselie
  • Dressing: 1.5 el olijfolie, 1.5 el zonnebloemolie, 1 el appelazijn, 0.5 el appeldiksap, peper en zout.

Bereiding:

  • Schil de wortels en schaaf ze met een mandoline in de lengte in hele dunne plakken.
  • Was de courgettes en schaaf ze in de lengte in hele dunne plakken.
  • Was en droog de sla.
  • Leg de sla op een groot bord.
  • Maak de dressing: klop alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Sprenkel wat dressing over de sla.
  • Meng wortel- en courgettelinten met wat dressing en leg zo luchtig mogelijk op de sla.
  • Haal de blaadjes van de goudsbloemen los en verdeel ze over de sla.
  • Scheur de basilicumblaadjes en peterselie en verdeel over de sla.
  • Serveer als bij- of voorgerecht.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken