Lintensalade van wortel, courgette met goudsbloemen en basilicum
Ingrediënten voor twee personen:
- 150 gram wortel
- 150 gram kleine courgettes
- 2 handen jonge sla
- Blaadjes van 2 goudsbloemen
- Paar blaadjes rode basilicum
- 2 el peterselie
- Dressing: 1.5 el olijfolie, 1.5 el zonnebloemolie, 1 el appelazijn, 0.5 el appeldiksap, peper en zout.
Bereiding:
- Schil de wortels en schaaf ze met een mandoline in de lengte in hele dunne plakken.
- Was de courgettes en schaaf ze in de lengte in hele dunne plakken.
- Was en droog de sla.
- Leg de sla op een groot bord.
- Maak de dressing: klop alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Sprenkel wat dressing over de sla.
- Meng wortel- en courgettelinten met wat dressing en leg zo luchtig mogelijk op de sla.
- Haal de blaadjes van de goudsbloemen los en verdeel ze over de sla.
- Scheur de basilicumblaadjes en peterselie en verdeel over de sla.
- Serveer als bij- of voorgerecht.