Lof-snack gevuld met gemarineerde rode salade
Lekker en gezond snacken? Dat kan met deze lof-snacks! Ik drink er graag een goed glas rode port bij …
Ingrediënten voor 12 snacks:
- 1 struik wit- of roodlof van +/- 150 gram
- 150 gram rode kool
- 25 rode ui
- 100 (rode) peen
- 100 gram rode biet
- 2 el sesamzaad
- Voor de marinade:
- 50 ml olijfolie
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 ml appelazijn
- 25 ml appeldiksap
- Mespunt mosterd
- Peper en zout
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade en roer deze goed door. Breng hem goed op smaak met peper en zout. Snijd de rode kool en rode ui in ragfijne repen. Meng met de marinade. Kneed met je blote handen de kool en ui even goed door, zo maak je hem alvast wat malser. Zet weg in de koelkast en laat minimaal 3 uur marineren, roer af en toe even om. Laat de koolsla dan goed uitlekken.
Tip! Bewaar de dressing, die kun je de volgende dag gebruiken om een salade van gekookte grof geraspte bietjes met walnoten en feta op smaak te brengen.
Schil de peen en de biet en rasp beide grof. Meng beide door de koolsla. Proef of de sla goed op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
Snij de onderkant van de lof en haal de blaadjes los. Vul elk blaadje met een eetlepel salade. Sprenkel wat sesam over de onderste helft. Leg de gevulde blaadjes in een bloemvorm op een groot bord.