Omelettaartje van makreel, spinazie en kaas met volkoren toast
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 eieren
- 3 el volle melk
- 4 deelblokjes spinazie, ontdooid
- 1 volle el zoetzure uitjes
- 4 takjes verse dille
- (Kruiden)zout en vers gemalen peper
- 60 gram gerookte makreel
- 5 el geraspte kaas
- Paneermeel
- 2 – 4 (oude) volkoren boterhammen
- Roomboter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Klop de eieren los met de melk
- Ontdooi de spinazie in een kleine pan op laag vuur.
- Snij het dille-blad fijn.
- Snij de zoetzure uitjes in stukjes.
- Roer bovenstaande ingrediënten en 2 el van de geraspte kaas door elkaar en breng op smaak met kruidenzout en vers gemalen peper.
- Schep het eimengsel in vier siliconen muffinvormpjes (het is niet nodig om deze in te vetten).
- Breek de makreel in 4 stukjes, leg de vis in het eimengsel en duw het onder.
- Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en een klein beetje paneermeel.
- Bak de omelet-taartjes in 20 minuten gaar en stevig.
- Rooster de boterhammen en besmeer ze met roomboter.