• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

16 oktober 2019 Lisette Bossert

Omelettaartje van makreel, spinazie en kaas met volkoren toast

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eieren
  • 3 el volle melk
  • 4 deelblokjes spinazie, ontdooid
  • 1 volle el zoetzure uitjes
  • 4 takjes verse dille
  • (Kruiden)zout en vers gemalen peper
  • 60 gram gerookte makreel
  • 5 el geraspte kaas
  • Paneermeel
  • 2 – 4 (oude) volkoren boterhammen
  • Roomboter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Klop de eieren los met de melk
  3. Ontdooi de spinazie in een kleine pan op laag vuur.
  4. Snij het dille-blad fijn.
  5. Snij de zoetzure uitjes in stukjes.
  6. Roer bovenstaande ingrediënten en 2 el van de geraspte kaas door elkaar en breng op smaak met kruidenzout en vers gemalen peper.
  7. Schep het eimengsel in vier siliconen muffinvormpjes (het is niet nodig om deze in te vetten).
  8. Breek de makreel in 4 stukjes, leg de vis in het eimengsel en duw het onder.
  9. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en een klein beetje paneermeel.
  10. Bak de omelet-taartjes in 20 minuten gaar en stevig.
  11. Rooster de boterhammen en besmeer ze met roomboter.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok