• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

15 mei 2020 Lisette Bossert

Omgekeerde – zijdezachte – rabarbertaart

Ingrediënten: 

  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram bloem, gezeefd
  • 1/2 tl bakpoeder, gezeefd
  • snuf zout
  • 100 gram roomboter
  • 450 gram rabarber
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el custardpoeder

verder nodig:

  • ovenvorm van 20 x 30 cm
  • bakpapier
  • keukenmachine of handmixer

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bedek de bodem en zijkanten van de ovenvorm met 1 stuk bakpapier.
  3. Snij de rabarber in stukken zo lang als je bakvorm en bedek de bodem van de vorm ermee. Zijn de stengels dik, halveer ze dan in de lengte.
  4. Meng de basterdsuiker en custard en verdeel dit over de rabarber.
  5. Zet een steelpannetje op een laag vuur en smelt de boter.
  6. Klop de eieren en suiker in ongeveer 10 minuten in een dikke romige massa die verdriedubbeld is in volume.
  7. Spatel de bloem en bakpoeder voorzichtig door het eimengsel.
  8. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door.
  9. Schenk het beslag over de rabarber in de ovenvorm.
  10. Bak de taart in 50-60 minuten tot het deeg veerkrachtig aanvoelt.
  11. Laat de taart 10 minuten rusten en keer hem dan voorzichtig om op een rooster.
  12. Laat verder afkoelen en snij in stukken, serveer de taart eventueel met een schep licht gezoete slagroom.

rabarbertaart

 

 

 

 

 

 

 

Via onderstaande links vind je nog meer overheerlijke recepten met rabarber:

  • Rabarber-aardbeien-compote met custardvla
  • Rabarber-aardbeien siroop
  • Rabarber-compote met aardbei en versgebakken koekkruimels
  • Pannacotta van yoghurt met rabarbersaus en witte chocolade

Wil je meer lezen over rabarber, klik dan op de link naar de blog: Barbaarse stengels

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.