• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

15 mei 2020 Lisette Bossert

Omgekeerde – zijdezachte – rabarbertaart

Ingrediënten: 

  • 4 eierenomgekeerde zijdezachte rabarbertaart
  • 125 gram suiker
  • 125 gram bloem, gezeefd
  • 1/2 tl bakpoeder, gezeefd
  • snuf zout
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 450 gram rabarber
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el custardpoeder

verder nodig:

  • ovenvorm van 20 x 30 cm
  • bakpapier
  • keukenmachine of handmixer

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Bedek de bodem en zijkanten van de ovenvorm met 1 stuk bakpapier.
  3. Snij de rabarber in stukken zo lang als je bakvorm en bedek de bodem van de vorm ermee.
  4. Verdeel de basterdsuiker en custardpoeder over de rabarber.
  5. Zet een steelpannetje op een laag vuur en smelt de boter.
  6. Klop de eieren en suiker in ongeveer 10 minuten in een dikke romige massa die verdriedubbeld is in volume.
  7. Spatel de bloem en bakpoeder voorzichtig door het eimengsel.
  8. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door.
  9. Schenk het beslag over de rabarber in de ovenvorm.
  10. Bak de taart in 50-60 minuten tot het deeg veerkrachtig aanvoelt.
  11. Laat de taart 10 minuten rusten en keer hem dan voorzichtig om op een rooster.
  12. Laat verder afkoelen en snij in stukken, serveer de taart eventueel met een schep licht gezoete slagroom.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken