Omgekeerde – zijdezachte – rabarbertaart
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 125 gram suiker
- 125 gram bloem, gezeefd
- 1/2 tl bakpoeder, gezeefd
- snuf zout
- 100 gram roomboter
- 450 gram rabarber
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 el custardpoeder
verder nodig:
- ovenvorm van 20 x 30 cm
- bakpapier
- keukenmachine of handmixer
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bedek de bodem en zijkanten van de ovenvorm met 1 stuk bakpapier.
- Snij de rabarber in stukken zo lang als je bakvorm en bedek de bodem van de vorm ermee. Zijn de stengels dik, halveer ze dan in de lengte.
- Meng de basterdsuiker en custard en verdeel dit over de rabarber.
- Zet een steelpannetje op een laag vuur en smelt de boter.
- Klop de eieren en suiker in ongeveer 10 minuten in een dikke romige massa die verdriedubbeld is in volume.
- Spatel de bloem en bakpoeder voorzichtig door het eimengsel.
- Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door.
- Schenk het beslag over de rabarber in de ovenvorm.
- Bak de taart in 50-60 minuten tot het deeg veerkrachtig aanvoelt.
- Laat de taart 10 minuten rusten en keer hem dan voorzichtig om op een rooster.
- Laat verder afkoelen en snij in stukken, serveer de taart eventueel met een schep licht gezoete slagroom.
Via onderstaande links vind je nog meer overheerlijke recepten met rabarber:
- Rabarber-aardbeien-compote met custardvla
- Rabarber-aardbeien siroop
- Rabarber-compote met aardbei en versgebakken koekkruimel
- Pannacotta van yoghurt met rabarbersaus en witte chocolade
Wil je meer lezen over rabarber, klik dan op de link naar de blog: Barbaarse stengels