• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

21 mei 2020 Lisette Bossert

Panna cotta van yoghurt met rabarbersaus, aardbeien en witte chocolade

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 3.5 blaadje gelatine
  • 90 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom

rabarbersaus:

  • 500 gram rabarber
  • 4 aardbeien
  • 2 repen citroenschil (gebruik een dunschiller)
  • 7 dl water
  • 60 gram suiker
  • 1 el aardappelzetmeel

garnering:

  • 15 aardbeien
  • 50 gram witte chocolade

Bereiding:

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng in een steelpan de slagroom met suiker en vanillesuiker aan de kook.
  3. Haal de room, als deze kookt, van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe, roer goed door tot deze is opgelost.
  4. Roer de Griekse yoghurt los en giet daar het warme slagroommengsel bij.
  5. Roer dit goed door tot alles gemengd is.
  6. Giet het mengsel in 5 vormpjes of glazen (deze eerst even omspoelen met koud water) en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

rabarbersaus:

  1. Snij de rabarberstengels en aardbeien in plakjes.
  2. Doe deze met het water en citroenschil in een pan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Giet alles in een fijne zeef, een stuk kaasdoek of een dunne schone theedoek en laat uitlekken.
  4. Druk al het sap eruit en breng dit met de suiker. Breng dit weer aan de kook en kook het sap in tot je 5 dl over hebt.
  5. Roer aardappelzetmeel los met een scheutje water voeg dit toe aan het rabarbersap en breng nog even aan de kook tot het een gebonden saus is. Laat de saus afkoelen.
  6. Snij de aardbeien in kwarten en hak de witte chocolade in grove snippers.
  7. Dompel de vormpjes 10 seconden in heet water, snij met een glad mes de bovenrand los en stort de panna cotta op een bordje.
  8. Schep de rabarbersaus over de panna cotta en garneer met aardbeien en chocolade.

Eet smakelijk!

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken