Panna cotta van yoghurt met rabarbersaus, aardbeien en witte chocolade
Ingrediënten voor 5 personen:
- 3.5 blaadje gelatine
- 90 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml slagroom
- 350 gram Griekse yoghurt
rabarbersaus:
- 500 gram rabarber
- 4 aardbeien
- 2 repen citroenschil (gebruik een dunschiller)
- 7 dl water
- 60 gram suiker
- 1 el aardappelzetmeel
garnering:
- 15 aardbeien
- 50 gram witte chocolade
Bereiding:
- Week de gelatine in koud water.
- Breng in een steelpan de slagroom met suiker en vanillesuiker aan de kook.
- Haal de room, als deze kookt, van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe, roer goed door tot deze is opgelost.
- Roer de Griekse yoghurt los en giet daar het warme slagroommengsel bij.
- Roer dit goed door tot alles gemengd is.
- Giet het mengsel in 5 vormpjes of glazen (deze eerst even omspoelen met koud water) en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
rabarbersaus:
- Snij de rabarberstengels en aardbeien in plakjes.
- Doe deze met het water en citroenschil in een pan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Giet alles in een fijne zeef, een stuk kaasdoek of een dunne schone theedoek en laat uitlekken.
- Druk al het sap eruit en breng dit met de suiker. Breng dit weer aan de kook en kook het sap in tot je 5 dl over hebt.
- Roer aardappelzetmeel los met een scheutje water voeg dit toe aan het rabarbersap en breng nog even aan de kook tot het een gebonden saus is. Laat de saus afkoelen.
- Snij de aardbeien in kwarten en hak de witte chocolade in grove snippers.
- Dompel de vormpjes 10 seconden in heet water, snij met een glad mes de bovenrand los en stort de panna cotta op een bordje.
- Schep de rabarbersaus over de panna cotta en garneer met aardbeien en chocolade.
Via onderstaande links vind je nog meer overheerlijke recepten met rabarber:
- Rabarber-aardbeien-compote met custardvla
- Omgekeerde zijdezachte rabarbertaart
- Rabarber-aardbeien siroop
- Rabarber-compote met aardbei en versgebakken koekkruimels
Wil je meer lezen over rabarber, klik dan op de link naar de blog: Barbaarse stengels