• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

21 mei 2024 Lisette Bossert

Pizzaboterham

Ingrediënten voor 10 stuks:

De saus:

  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ eetlepel oregano of Italiaanse kruiden
  • Vers gemalen peper en zout

De rest:

  • 10 (oude) boterhammen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • Olijven
  • 1 doos champignons
  • Geraspte kaas

Bereiding:

  1. Schil de ui en knoflook en snipper beide in blokjes.
  2. Snij de bleekselderij in blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan.
  4. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 5 minuten zachtjes aan.
  5. Voeg paprikapoeder en oregano toe, meng even goed door.
  6. Doe de tomatenblokjes erbij met wat versgemalen peper en een snuf zout.
  7. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten heel zacht koken.
  8. Pureer de saus en proef of hij goed op smaak is.

 

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette in plakken van ½ cm dik en vervolgens in reepjes (lucifer).
  3. Halveer de paprika, verwijder de zaden en snij in reepjes.
  4. Snijd de champignons in plakjes.
  5. Snijd de olijven in dunne plakjes.
  6. Bestrijk de boterhammen met wat tomatensaus en bestrooi met een beetje kaas.
  7. Beleg naar wens met courgette, paprika, olijf en champignon.
  8. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de boterhammen daarop.
  9. Bestrooi elke boterham met nog wat kaas.
  10. Bak de boterhammen 5-7 minuten tot begint de kaas te bubbelen, dan zijn de pizzaboterhammen klaar.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.