Pizzaboterham
Ingrediënten voor 10 stuks:
De saus:
- 200 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- ½ stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- ½ eetlepel oregano of Italiaanse kruiden
- Vers gemalen peper en zout
De rest:
- 10 (oude) boterhammen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- Olijven
- 1 doos champignons
- Geraspte kaas
Bereiding:
- Schil de ui en knoflook en snipper beide in blokjes.
- Snij de bleekselderij in blokjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 5 minuten zachtjes aan.
- Voeg paprikapoeder en oregano toe, meng even goed door.
- Doe de tomatenblokjes erbij met wat versgemalen peper en een snuf zout.
- Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten heel zacht koken.
- Pureer de saus en proef of hij goed op smaak is.
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgette in plakken van ½ cm dik en vervolgens in reepjes (lucifer).
- Halveer de paprika, verwijder de zaden en snij in reepjes.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de olijven in dunne plakjes.
- Bestrijk de boterhammen met wat tomatensaus en bestrooi met een beetje kaas.
- Beleg naar wens met courgette, paprika, olijf en champignon.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de boterhammen daarop.
- Bestrooi elke boterham met nog wat kaas.
- Bak de boterhammen 5-7 minuten tot begint de kaas te bubbelen, dan zijn de pizzaboterhammen klaar.