• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

2 februari 2023 Lisette Bossert

Pompoensoep met platbrood uit de pan

Ingrediënten voor 5-6 personen:

  • 375 gram pompoen (netto gewicht)
  • ½ zoetzure appel, in stukjes
  • 1 kleine rode ui, in blokjes
  • 1 teen knoflook, in stukjes
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ cm gember, fijn geraspt
  • 1 mespuntje harissa (peperpasta)
  • ½ liter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el olijfolie

Voor het platbrood:

  • 200 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • mespunt zout

Bereiding:

  1. Snij een dun schijfje van de onderkant van de pompoen af. Nu kun je hem stabiel neerzetten.
  2. Snij de pompoen in tweeën en vervolgens in kwarten. Verwijder de zaden. Snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
  3. Verwarm de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui aan tot deze glazig is.
  4. Voeg knoflook, gember, paprikapoeder en koriander toe. Schep even goed om.
  5. Voeg de pompoenstukken, de appel, harissa en de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten rustig koken.

Wanneer de soep kookt kun je aan de slag met het platbrood:

  1. Weeg alle ingrediënten af en doe ze in een kom.
  2. Meng eerst met een vork tot alles goed gemengd is.
  3. Leg het deeg op het tafelblad en kneed een paar minuutjes tot je en glad en soepel deeg hebt.
  4. Snij daarna het deeg in zoveel stukken als je broodjes wilt.
  5. Strooi een beetje bloem op het werkblad.
  6. Rol of duw met je handen een bolletje deeg uit tot het ½ dik is en zo groot als de bodem van de pan.
  7. Verhit een koekenpan met een dikke bodem (geen vet toevoegen).
  8. Leg een deegplakje in de hete pan en bak het twee a drie minuten per kant, tot het gaar is.
  9. Verpak de gebakken broodjes in een theedoek tot je gaat eten.
  1. Nu is de soep gaar en kun je hem pureren met de staafmixer.
  2. Proef of er nog wat peper of zout bij moet
  3. Serveer in kommetjes, garneer met wat lente-ui en scheur allemaal een stuk van het brood

 

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken