prei-omelet-wrap gevuld met gemarineerde herfstgroenten en feta
Ingrediënten
- 200 gram witte kool
- 200 gram rode bieten
- 200 gram wortel
- ½ el roomboter
- 200 gram prei
- 1 tl vers tijmblad
- 4 eieren
- olijfolie
- 4 volle el dikke Griekse yoghurt
- 2 el fijn gesneden bieslook
- 50 gram feta
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- el zonnebloemolie
- 3 el appelazijn
- 1 el appeldiksap
- 1 teen knoflook
- 2 gedroogde tomaten op olie
- 4 el gehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
- Snij de kool in fijne repen, schil wortel en biet, rasp ze grof. Doe de groenten in een kom.
- Maak de dressing met behulp van een staafmixer, breng goed op smaak met peper en zout. Schenk de dressing bij de groenten en kneed ze met je blote handen even goed door. Dek de schaal af en zet hem een uur of drie in de koelkast.
- Snij de prei in dunne plakjes en was ze schoon. Laat de prei kort uitlekken in een zeef. Verhit de roomboter in een pan, voeg de prei, tijm en wat peper en zout toe. Zet het vuur half hoog en roer regelmatig door, laat de prei in 7 minuten garen. Laat de prei afkoelen.
- Klop de eieren los en voeg ze toe aan de prei. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan. Schep een kwart van het ei-prei mengsel in de pan en bak het aan beide kanten gaar en bruin. Bak op dezelfde manier nog drie omeletjes. Leg ze naast elkaar op een snijplank.
- Bestrijk elk omeletje met 1 el yoghurt, bestrooi met wat peper, zout en bieslook. Verkruimel daar de feta overheen. Schep op elk een “streep” salade en rol het op. Snij de wraps doormidden en serveer ze als lunch- of voorgerecht.
Dit recept is onderdeel van mijn column voor het Brabants Dagblad, gepubliceerd op 18 september 2015.