Puntpaprika gevuld met zoet gesmoorde venkel, kappers en kaas van de geit
Puntpaprika gevuld met zoet gesmoorde venkel, kappers en kaas van de geit. Heerlijk (en een volledige maaltijd) als je ze combineert met een salade van winterpostelein, witlof en walnoten en een gerecht van gemengde bonen met gebakken ui en verse dille…
Ingrediënten voor vier personen:
- 2 rode puntpaprika’s
- 300 gram knolvenkel
- 100 gram rode ui
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie
- 60 gram oude geitenkaas
- 60 gram verse geitenkaas
- ½ el kappers
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de paprika overdwars doormidden, laat het steeltje zitten en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de open kant naar boven en rooster ze in 15 minuten beetgaar.
Snij de venkel en de ui in kleine blokjes, hak de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de venkel, ui en knoflook op hoog vuur kort aan, zet dan het vuur laag en laat de groenten in 20 minuten heel rustig garen, roer regelmatig even door. Het is niet de bedoeling dat ze bruin bakken.
Rasp de oude geitenkaas, hak de kappers grof en voeg beide toe aan het venkelmengsel. Breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de vulling in de paprikahelften en verdeel de verse geitenkaas in brokjes over de vulling. Bak de gevulde paprika´s in 15 minuten af.