• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

17 juni 2016 Lisette Bossert

Puree van dubbel-gedopte tuinbonen

puree van dubbelgedopte tuinbonen met snijbietkoekjes en appel-komkommersla

Ik ben een liefhebber van de tuinboon, met name de jonge tuinboon die dubbel-gedopt is. Houd er rekening mee dat een pond tuinbonen goed is voor een klein handje dubbel-gedopte boontjes.

Ingrediënten

  • 1 kg verse ongedopte tuinbonen
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • rasp van ½ citroen
  • 1 el fijn gehakte munt
  • 1 el fijn gehakte dille

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen en kook ze in 5 minuten gaar.
  2. Verwijder de grijze hulzen.
  3. Prak de tuinbonen grof met een vork.
  4. Voeg olie, citroensap en -rasp, munt en dille toe.
  5. Voeg daarna peper en zout naar smaak toe.
  6. Serveer de puree bij een groente- of hamburger en een frisse salade.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok