• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

17 juni 2016 Lisette Bossert

Puree van dubbel-gedopte tuinbonen

puree van dubbelgedopte tuinbonen met snijbietkoekjes en appel-komkommersla

Ik ben een liefhebber van de tuinboon, met name de jonge tuinboon die dubbel-gedopt is. Houd er rekening mee dat een pond tuinbonen goed is voor een klein handje dubbel-gedopte boontjes.

Ingrediënten

  • 1 kg verse ongedopte tuinbonen
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • rasp van ½ citroen
  • 1 el fijn gehakte munt
  • 1 el fijn gehakte dille

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen en kook ze in 5 minuten gaar.
  2. Verwijder de grijze hulzen.
  3. Prak de tuinbonen grof met een vork.
  4. Voeg olie, citroensap en -rasp, munt en dille toe.
  5. Voeg daarna peper en zout naar smaak toe.
  6. Serveer de puree bij een groente- of hamburger en een frisse salade.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken