Rabarber-aardbeien-compôte met custard-vla
Ingrediënten:
- 400 gram verse rabarber
- 6 aardbeien
- bodempje water
- 2 el suiker
- 2 el ahornsiroop (maple syrup)
Custard-vla:
- 0,5 liter volle melk
- 40 gram suiker
- 1 zakje bourbon vanillesuiker
- paar korrels zout
- 25 gram custardpoeder
Bereiding:
- Snij de uiteinden van de rabarberstengels af en snij de rest in plakjes van 0.5 cm.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in kwarten.
- Doe rabarber en aardbeien in een pan met een bodempje water, de suiker en ahornsiroop.
- Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat rustig koken tot de rabarber gaar en zacht is.
- Laat de compôte afkoelen.
Custard-vla:
- Doe de custard in een kom en giet er een scheut koude melk bij, meng goed met een garde.
- Warm de rest van de melk met suiker, vanillesuiker en zout op middelhoog vuur.
- Zodra de melk heet is giet je een scheut bij het custardmengsel.
- Roer de goed door en giet het vervolgens bij de hete melk.
- Breng rustig aan de kook, zet het vuur dan laag en blijf goed roeren met de garde.
- Laat de vla 3 minuten zacht koken en schenk hem dan in een schone schaal.
- Leg een velletje plasticfolie direct op de vla (zo voorkom je velvorming) en laat de vla afkoelen.
- Roer, voor het serveren, de vla goed door met een garde.
- Schep een laagje custard-vla in een mooi glas en daarop een flinke lepel rabarber-compôte.
- Geniet van het leven en de lente !!
Via onderstaande links vind je nog meer overheerlijke recepten met rabarber:
- Rabarber-aardbeien siroop
- Rabarber-compote met aardbei en versgebakken koekkruimel
- Pannacotta van yoghurt met rabarbersaus en witte chocolade
- Omgekeerde zijdezachte rabarbertaart
Wil je meer lezen over rabarber, klik dan op de link naar de blog: Barbaarse stengels