• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

23 mei 2021 Lisette Bossert

Rabarber-aardbeien-compôte met custard-vla

Ingrediënten: custard vla met rabarber

  • 400 gram verse rabarber
  • 6 aardbeien
  • bodempje water
  • 2 el suiker
  • 2 el ahornsiroop (maple syrup)

Custard-vla:

  • 0,5 liter volle melk
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • paar korrels zout
  • 25 gram custardpoeder

Bereiding:

  1. Snij de uiteinden van de rabarberstengels af en snij de rest in plakjes van 0.5 cm.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in kwarten.
  3. Doe rabarber en aardbeien in een pan met een bodempje water, de suiker en ahornsiroop.
  4. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat rustig koken tot de rabarber gaar en zacht is.
  5. Laat de compôte afkoelen.

Custard-vla:

  1. Doe de custard in een kom en giet er een scheut koude melk bij, meng goed met een garde.
  2. Warm de rest van de melk met suiker, vanillesuiker en zout op middelhoog vuur.
  3. Zodra de melk heet is giet je een scheut bij het custardmengsel.
  4. Roer de goed door en giet het vervolgens bij de hete melk.
  5. Breng rustig aan de kook, zet het vuur dan laag en blijf goed roeren met de garde.
  6. Laat de vla 3 minuten zacht koken en schenk hem dan in een schone schaal.
  7. Leg een velletje plasticfolie direct op de vla (zo voorkom je velvorming) en laat de vla afkoelen.
  8. Roer, voor het serveren, de vla goed door met een garde.
  9. Schep een laagje custard-vla in een mooi glas en daarop een flinke lepel rabarber-compôte.
  10. Geniet van het leven en de lente !!

Via onderstaande links vind je nog meer overheerlijke recepten met rabarber:

  • Rabarber-aardbeien siroop
  • Rabarber-compote met aardbei en versgebakken koekkruimel
  • Pannacotta van yoghurt met rabarbersaus en witte chocolade
  • Omgekeerde zijdezachte rabarbertaart

Wil je meer lezen over rabarber, klik dan op de link naar de blog: Barbaarse stengels

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok