Rabarber-compôte met aardbei en versgebakken koekkruimels
Ingrediënten voor 10 personen:
- 600 gram rabarber
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram suiker (of meer naar smaak)
- 125 gram aardbeien
koekkruimels:
- 100 gram bloem
- 50 gram havermout
- 100 gram koude boter
- 70 rietsuiker
- Snufje zout
Bereiding:
- Was de rabarber en snij de stengels in stukjes.
- Doe de rabarber met het suiker met een bodem water in een pan.
- Laat dit 15-20 minuten zachtjes koken tot de rabarber zacht is.
- Maak de rabarber nog wat fijner, gebruik daarvoor een stamper.
- Snijd de aardbeien in stukjes.
- Voeg de aardbeien toe en verhit ze 5 minuten mee.
- Proef of de compote zoet genoeg is.
- Laat de compote afkoelen.
Maak intussen de koekkruimels:
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Snij de boter in kleine blokjes.
- Meng in een lege kom de boter, bloem, suiker, havermout en zout.
- Kneed dit vlug tot een kruimelig deeg.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel daarop de deegkruimels.
- Bak ongeveer 15 minuten tot de kruimels goudbruin en gaar zijn.
- Strook de kruimels op een koud bord, dan koelen ze af en worden ze krokant.
- Verdeel de kruimels over de rabarber-compote en serveer.
Via onderstaande links vind je nog meer overheerlijke recepten met rabarber:
- Rabarber-aardbeien-compote met custardvla
- Rabarber-aardbeien siroop
- Pannacotta van yoghurt met rabarbersaus en witte chocolade
- Omgekeerde zijdezachte rabarbertaart
Wil je meer lezen over rabarber, klik dan op de link naar de blog: Barbaarse stengels