Rolletje van gegrilde courgette gevuld met makreelpate en een olijf
ingrediënten voor 20 hapjes:
- 2 courgettes van ongeveer 250 gram per stuk
- olijfolie
- 1 gerookte makreel
- 100 gram roomkaas
- 1 theelepel sambal badjak
- peper en zout
- 20 kalamata olijven zonder pit
- 20 prikkers
bereiding:
- Schaaf of snijd de courgette in de lengte in plakken van ongeveer 0.5 cm.
- Bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie
- Grill de plakken in de grillpan gaar en laat ze op keukenpapier afkoelen.
- Haal het visvlees van de makreel en pluk dat redelijk fijn.
- Meng de roomkaas met de sambal en wat peper en zout en smaak.
- leg de plakken courgette voor je en schep aan een uiteinde een volle theelepel makreelpate.
- Rol de courgette met de paté op tot een rolletje.
- Steek het gevulde courgette-rolletje op een prikker en sluit af met een olijf.