• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

31 mei 2015 Lisette Bossert

Rolletje van gegrilde courgette gevuld met makreelpate en een olijf

ingrediënten voor 20 hapjes:

  • 2 courgettes van ongeveer 250 gram per stuk
  • olijfolie
  • 1 gerookte makreel
  • 100 gram roomkaas
  • 1 theelepel sambal badjak
  • peper en zout
  • 20 kalamata olijven zonder pit
  • 20 prikkers

bereiding:

  1. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in plakken van ongeveer 0.5 cm.
  2. Bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie
  3. Grill de plakken in de grillpan gaar en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  4. Haal het visvlees van de makreel en pluk dat redelijk fijn.
  5. Meng de roomkaas met de sambal en wat peper en zout en smaak.
  6. leg de plakken courgette voor je en schep aan een uiteinde een volle theelepel makreelpate.
  7. Rol de courgette met de paté op tot een rolletje.
  8. Steek het gevulde courgette-rolletje op een prikker en sluit af met een olijf.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken