Romige kruisbessentaartjes
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 200 gram kruisbessen
- Olijfolie voor het invetten van de vormpjes
- 6 vellen bladerdeeg
- 75 gram zachte boter
- 50 gram suiker
- 25 gram bloem + wat extra
- Snuf zout
- 60 gram melk
Voor erbij:
- 200 ml slagroom
- 40 gram suiker
Verder nodig:
- Muffinvorm
- Invet-kwast
- Uitsteekring van 10Ø
- Deegroller
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de steeltjes en kroontjes van de kruisbessen.
- Vet de muffinvormpjes heel licht in met wat olie.
- Steek met behulp van de uitsteekring 6 cirkels uit het bladerdeeg. Neem de resten van het deeg bij elkaar en kneed het even goed door. Strooi wat bloem op het aanrecht, rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne plak en steek de rest van de cirkels uit.
- Leg de deegcirkels in de vormpjes en duw ze zachtjes aan.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg.
- Doe voor de vulling de boter, suiker, eieren, bloem, zout en melk in een mengkom en roer dit met de mixer tot een glad beslag.
- Voeg de kruisbessen aan het beslag toe en roer goed door.
- Verdeel het kruisbessenbeslag over de 10 vormpjes.
- Bak de taartjes in 15 minuten gaar en goudbruin.
- Laat ze 15 minuten afkoelen, snij ze dan voorzichtig los met een mes.
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Serveer de taartjes lauwwarm of koud en schep de slagroom er bij.
Voor meer leesplezier over de kruisbes, klik hier !