Romige pastinaaksoep met appel, prei en nootmuskaat
Ingrediënten voor 14 personen:
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 volle tl versgeraspte nootmuskaat (heb je alleen geraspte neem dan een halve theelepel)
- 2 tl gemberpoeder
- 500 gram pastinaak
- 2 prei
- 2 appels elstar of jonagold
- 1.75 liter heet water
- 3 blokjes groentebouillon
- 125 ml creme fraiche
- Peper en zout
- Rasp van een halve citroen
Extra: staafmixer
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit de olie in een soeppan, voeg ui en knoflook toe en fruit zachtjes gedurende 5 minuten.
- Schil de pastinaak en snij in plakken.
- Snij de prei in ringen.
- Schil de appel en snij in blokjes.
- Voeg de nootmuskaat en gemberpoeder toe aan de gebakken ui en bak dit even mee.
- Voeg pastinaak, prei, appel, heet water en bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en laat de groente zachtjes gaar koken.
- Wanneer de groenten gaar zijn is haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot deze mooi glad is.
- Voeg de crème fraiche en citroenrasp toe en roer goed door.
- Breng de soep, indien nodig, op smaak met peper en zout