• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

16 oktober 2019 Lisette Bossert

Romige yoghurt met tuttifrutti op beschuit

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram tutti frutti
  • 3 dl appelsap
  • 1 pijpje kaneel
  • 1 tl aardappelzetmeel
  • ½ liter skyr ( eiwitrijke yoghurt, te vinden in het zuivel-schap)
  • 125 ml room
  • 4 el vloeibare honing 
  • 2 beschuiten
  • Evt. een handje grof gehakte walnoten

 

Bereiding:

  1. Breng, de avond van tevoren, de tutti frutti met het appelsap en kaneel aan de kook en laat het een half uur met een deksel op de pan zachtjes koken.
  2. Leng het aardappelzetmeel aan met een klein scheutje water en roer het door de tutti frutti, breng het vocht nog even aan de kook.
  3. Laat de tutti frutti afkoelen en zet hem, zodra hij lauw is, in de koelkast.
  4. Klop ‘s-morgens de slagroom, met behulp van een mixer, stijf.
  5. Schep de skyr en de honing bij de slagroom en roer dit voorzichtig door elkaar.
  6. Breek de beschuiten in grote of kleine stukken en leg deze in een schaaltje.
  7. Schep de romige yoghurt over de beschuit.
  8. Snij de tutti frutti eventueel in stukjes en schep een paar lepels met wat kookvocht over de yoghurt. 
  9. Bestrooi eventueel met grof gehakte walnoten.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken