Romige yoghurt met tuttifrutti op beschuit
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram tutti frutti
- 3 dl appelsap
- 1 pijpje kaneel
- 1 tl aardappelzetmeel
- ½ liter skyr ( eiwitrijke yoghurt, te vinden in het zuivel-schap)
- 125 ml room
- 4 el vloeibare honing
- 2 beschuiten
- Evt. een handje grof gehakte walnoten
Bereiding:
- Breng, de avond van tevoren, de tutti frutti met het appelsap en kaneel aan de kook en laat het een half uur met een deksel op de pan zachtjes koken.
- Leng het aardappelzetmeel aan met een klein scheutje water en roer het door de tutti frutti, breng het vocht nog even aan de kook.
- Laat de tutti frutti afkoelen en zet hem, zodra hij lauw is, in de koelkast.
- Klop ‘s-morgens de slagroom, met behulp van een mixer, stijf.
- Schep de skyr en de honing bij de slagroom en roer dit voorzichtig door elkaar.
- Breek de beschuiten in grote of kleine stukken en leg deze in een schaaltje.
- Schep de romige yoghurt over de beschuit.
- Snij de tutti frutti eventueel in stukjes en schep een paar lepels met wat kookvocht over de yoghurt.
- Bestrooi eventueel met grof gehakte walnoten.