• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

18 september 2014 Lisette Bossert

Salade met herfstige smaken

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 krop sla
  • 300 gram pompoen
  • 200 gram rode uien
  • Olijfolie, peper en zout
  • 150 gram blauwe druiven
  • 125 gram geitenfeta

Dressing: 4 gedroogde tomaten op olie, 2 tenen knoflook, bosje peterselie, 1.5 dl olijfolie, 1.5 dl zonnebloemolie, 1 dl appelazijn, ½ dl appeldiksap, peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in gelijke stukken van ongeveer 4 cm. Pel de uien en snijd ze in parten. Leg beide groenten in een bergje op een stuk bakpapier en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Pak de groenten in (niet te strak inpakken, er moet zoveel ruimte overblijven dat er stoom kan ontstaan in het pakket) en leg ze in de hete oven en stoom de groenten in 30 minuten beetgaar. Vouw dan de pakketten open spreid de groente uit tot een enkele laag en bak ze nogmaals 15-20 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Snij of breek de feta in stukjes, halveer de druiven. Was en droog de sla en scheur in stukken.

Maak de dressing. Doe alle vaste ingrediënten in de kom van de keukenmachine of staafmixer. Doe alle vloeibare ingrediënten in een maatbeker. Giet een scheutje bij de ingrediënten in de kom en maal ze fijn. Voeg nu scheut voor scheut de vloeistof toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing in een schone fles en zet hem in de koelkast, zo kun je hem een aantal weken bewaren.

Meng zoveel dressing door de sla dat alle slabladeren glanzen. Leg de sla losjes op een schaal. Garneer met pompoen, ui, kaas en druiven en serveer met een lekker stuk brood en een goed glas wijn.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken