• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

2 september 2019 Lisette Bossert

Salade van babyleaf met geurig gebakken paddenstoelen en kruidige crème fraîche

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 takjes peterselie
  • 3 takjes verse tijm
  • 6 el crème fraîche
  • snuf paprikapoeder
  • 3 el olijfolie
  • 150 g kastanjechampignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 teen knoflook
  • versgemalen peper en zout
  • 150 g babyleaf of winterpostelein
  • paar takjes verse dille

Bereiding:

  1. Hak de peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Meng ze door de crème fraîche en voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
  3. Snijd de champignons in dikke plakken en scheur de oesterzwammen in repen.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de paddenstoelen toe en bak ze even aan op hoog vuur.
  5. Zet het vuur wat lager en roer af en toe. Op een zeker moment verliezen de paddenstoelen hun vocht, laat dat verdampen en bak ze tot ze iets bruin worden.
  6. Snijd het teentje knoflook in dunne plakjes en bak deze nog even mee met de paddenstoelen. Zorg wel dat de knoflook niet bruin wordt, dan gaat hij bitter smaken.
  7. Bestrooi de paddenstoelen met peper en zout naar smaak
  8. Verdeel de postelein luchtig over een mooi bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel daarover de kruidige crème fraîche.
  9. Pluk de blaadjes van de dille en verdeel deze over de salade.

Serveer deze salade met warm, knapperig stokbrood of gebakken aardappeltjes.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken