Salade van babyleaf met geurig gebakken paddenstoelen en kruidige crème fraîche
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 takjes peterselie
- 3 takjes verse tijm
- 6 el crème fraîche
- snuf paprikapoeder
- 3 el olijfolie
- 150 g kastanjechampignons
- 150 g oesterzwammen
- 1 teen knoflook
- versgemalen peper en zout
- 150 g babyleaf of winterpostelein
- paar takjes verse dille
Bereiding:
- Hak de peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Meng ze door de crème fraîche en voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
- Snijd de champignons in dikke plakken en scheur de oesterzwammen in repen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de paddenstoelen toe en bak ze even aan op hoog vuur.
- Zet het vuur wat lager en roer af en toe. Op een zeker moment verliezen de paddenstoelen hun vocht, laat dat verdampen en bak ze tot ze iets bruin worden.
- Snijd het teentje knoflook in dunne plakjes en bak deze nog even mee met de paddenstoelen. Zorg wel dat de knoflook niet bruin wordt, dan gaat hij bitter smaken.
- Bestrooi de paddenstoelen met peper en zout naar smaak
- Verdeel de postelein luchtig over een mooi bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel daarover de kruidige crème fraîche.
- Pluk de blaadjes van de dille en verdeel deze over de salade.
Serveer deze salade met warm, knapperig stokbrood of gebakken aardappeltjes.