• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

25 september 2014 Lisette Bossert

Gemengde jonge sla met geurig gebakken paddenstoelen en kruidige crème fraîche

Met een goed stuk brood is dit een heerlijk lunchgerecht, met een een schaal gebakken aardappelen of een pasta met een beetje pittige tomatensaus, een super hoofdgerecht!

ingrediënten voor vier:

  • 150 gram gemengde jonge sla, goed gewassen en gedroogd in een slacentrifuge of theedoek
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 4 el crème fraîche of zure room of dikke volle yoghurt
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
  • peper en zout
  • snuf paprikapoeder

Hak de peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng die door de crème fraîche en voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe

Paddenstoelen bakken Snij de champignons in dikke plakken en scheur de oesterzwammen in repen. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even op hoog vuur aan. Zet dan het vuur middelhoog en roer af en toe. Op een zeker moment verliezen de paddenstoelen hun vocht, laat dat verdampen en laat ze verder bakken tot ze iets bruin worden. Voeg het in dunne plakjes gesneden teentje knoflook toe en bak deze even snel mee, zorg dat ze niet bruin worden, dan wordt de knoflook bitter van smaak. Breng de paddenstoelen op smaak peper en zout.

Leg de postelein luchtig op een mooi bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel de kruidige crème fraîche over de paddenstoelen.

Wil je verder lezen? Klik dan hier voor het blogbericht.

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken