Sangria met lekker veel fruit en zonder alcohol
Ingrediënten voor 15 personen:
- 2 sinaasappels
- 2 appels
- 800 gram vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en kersen
- 850 ml rood druivensap
- 750 ml bruisend water
- 1 flesje crodino
- 250 ml sinaasappelsap
- 15 wijnglazen
Bereiding:
- Was de sinaasappels. Snij ze (met schil) doormidden, in kwarten en vervolgens in dunne plakken.
- Was de appels. Snij ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snij de appels in dunne schijfjes.
- Was de kersen en ontpit ze met een kersenontpitter, zie de foto hieronder.
- Was de blauwe bessen en aardbeien. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze eventueel in tweeën.
- Schenk het druivensap, bruisend water en sinaasappelsap in een grote kan of bowlschaal en meng het goed door elkaar heen.
- Doe sinaasappel, appel en het zacht fruit erbij.
- Voor het beste resultaat laat je de sangria een half uurtje staan.
- Serveer de sangria in bowl- of wijnglazen met een vorkje.