• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

4 november 2015 Lisette Bossert

Snijbietsoep met krokante rauwe ham

snijbietsoep met krokante rauwe ham

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram jonge snijbiet (of eventueel grove spinazie)
  • 1 el. olijfolie
  • 1 kleine ui, geschild en in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geschild en in stukjes
  • ½ liter kippen- of groentebouillon
  • 125 gram geschilde aardappel, in plakken
  • 1 dl. room
  • Peper en zout
  • 2 plakjes rauwe ham
  • Klein bosje bieslook, in stukjes van 2 cm

Bereiding:

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook op zacht vuur aan.
  2. Voeg de bouillon, aardappel en room toe.
  3. Breng het vocht aan de kook en laat de aardappel in 15 minuten gaar koken.
  4. Bak de rauwe ham in een koekenpan op laag vuur bruin en krokant, dat duurt ongeveer 5 minuten. Leg de ham op een vel keukenpapier om af te koelen.
  5. Was de snijbiet en snij de bladeren en stelen in stukken.
  6. Voeg de groente toe aan de soep.
  7. Kook de snijbiet in 10 minuten gaar.
  8. Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  10. Breek de ham in stukjes.
  11. Schep de soep in soepkommen en garneer met krokante ham en bieslook.

Dit recept is onderdeel van mijn column Snijbiet en andere herfstvrienden.

(Gepubliceerd in het Brabants Dagblad dd 23-10-2015)

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken