• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

19 mei 2019 Lisette Bossert

Snijbonen met spekjes en een beetje pit

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 1.2 kg snijbonen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el bonenkruid + 1 tl peperkorrels (in een thee-ei)
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 el roomboter
  • 2 tl milde harissa of een andere mild-pittige pepersaus
  • nootmuskaat

Bereiding:

  1. Snij de uiteinden van de bonen en maal ze tot dunne reepjes met de snijbonenmolen.
  2. Breng ruim water met het bouillonblokje en het thee-ei met bonenkruid en peperkorrels aan de kook, zet het vuur laat en laat de kruiden even trekken.
  3. Voeg de bonen toe en kook ze in 10-15 minuten gaar.
  4. Smelt de boter in een pan (waar de snijbonen in passen) en bak de spekjes krokant.
  5. Giet de snijbonen af en schep ze bij de spekjes.
  6. Voeg de harissa toe, roer goed door en voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Rasp wat nootmuskaat over de snijbonen en serveer.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken