Snijbonen met spekjes en een beetje pit
Ingrediënten voor 10 personen:
- 1.2 kg snijbonen
- 1 groentebouillonblokje
- 1 el bonenkruid + 1 tl peperkorrels (in een thee-ei)
- 100 gram spekblokjes
- 1 el roomboter
- 2 tl milde harissa of een andere mild-pittige pepersaus
- nootmuskaat
Bereiding:
- Snij de uiteinden van de bonen en maal ze tot dunne reepjes met de snijbonenmolen.
- Breng ruim water met het bouillonblokje en het thee-ei met bonenkruid en peperkorrels aan de kook, zet het vuur laat en laat de kruiden even trekken.
- Voeg de bonen toe en kook ze in 10-15 minuten gaar.
- Smelt de boter in een pan (waar de snijbonen in passen) en bak de spekjes krokant.
- Giet de snijbonen af en schep ze bij de spekjes.
- Voeg de harissa toe, roer goed door en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Rasp wat nootmuskaat over de snijbonen en serveer.