STAP-VOOR-STAP chocoladevla maken
Ingrediënten voor ½ liter:
- ½ liter volle melk
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- mespuntje zout
- 25 gram custardpoeder
- 20 gram cacao
Bereiding:
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Schenk 400 milliliter van de melk in een omgespoelde (steel)-pan. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe aan de melk. Breng dit aan de kook.
- Meng intussen de custard met de cacao, giet er de rest van de melk bij en roer tot een egale massa.
- Als de melk kookt, zet dan het vuur laag en giet al roerend de helft van de hete melk op de custard. Roer het goed door.
- Giet dit mengsel vervolgens terug bij de hete melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
- Het mengsel zal nu dikker worden en gaan binden. Blijf goed roeren en gebruik een garde als je kleine klontjes ziet ontstaan.
- Laat de vla 1-2 minuten doorkoken en giet hem vervolgens in een schaal. Zitten er nog klontjes in de vla giet hem dan door een zeef in de schaal.
- Bedek de vla met plasticfolie, zo ontstaat er geen vel.
- Laat de vla helemaal afkoelen en klop hem voor gebruik nog even kort door met een garde.
Lekkere tips:
- Kook ook de vanillevla en serveer ze samen met een schepje verse geklopte slagroom, het recept van de vanillevla vind je hier!
- Serveer de chocoladevla met plakjes banaan. Wanneer iemand niet goed kan kauwen kun je de banaan fijn prakken of met wat sinaasappelsap pureren.