• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

26 september 2020 Lisette Bossert

STAP-VOOR-STAP chocoladevla maken

Ingrediënten voor ½ liter:

  • ½ liter volle melk
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 25 gram custardpoeder
  • 20 gram cacao

Bereiding:

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Schenk 400 milliliter van de melk in een omgespoelde (steel)-pan. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe aan de melk. Breng dit aan de kook.
  • Meng intussen de custard met de cacao, giet er de rest van de melk bij en roer tot een egale massa.

stap voor stap chocoladevla

  • Als de melk kookt, zet dan het vuur laag en giet al roerend de helft van de hete melk op de custard. Roer het goed door.

stap voor stap chocoladevla

  • Giet dit mengsel vervolgens terug bij de hete melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Het mengsel zal nu dikker worden en gaan binden. Blijf goed roeren en gebruik een garde als je kleine klontjes ziet ontstaan.
  • Laat de vla 1-2 minuten doorkoken en giet hem vervolgens in een schaal. Zitten er nog klontjes in de vla giet hem dan door een zeef in de schaal.

stap voor stap chocoladevla

  • Bedek de vla met plasticfolie, zo ontstaat er geen vel.
  • Laat de vla helemaal afkoelen en klop hem voor gebruik nog even kort door met een garde.

Lekkere tips:

  1. Kook ook de vanillevla en serveer ze samen met een schepje verse geklopte slagroom, het recept van de vanillevla vind je hier!
  2. Serveer de chocoladevla met plakjes banaan. Wanneer iemand niet goed kan kauwen kun je de banaan fijn prakken of met wat sinaasappelsap pureren.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken