STAP-VOOR-STAP custardvla maken
Ingrediënten voor ½ liter:
- ½ liter volle melk
- 35 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- mespuntje zout
- 25 gram custardpoeder
Bereiding:
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Schenk 400 milliliter van de melk in een omgespoelde (steel)-pan. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe aan de melk. Breng dit rustig aan de kook.
- Meng intussen de custard met de rest van de melk en roer dit tot een egale massa.
- Als de melk kookt, zet dan het vuur laag en giet de helft van de hete melk bij het custard-mengsel. Roer het goed door.
- Giet dit mengsel vervolgens terug bij de hete melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
- Het mengsel zal nu dikker worden en gaan binden. Blijf goed roeren en gebruik een garde als je kleine klontjes ziet ontstaan.
- Laat de vla 1-2 minuten doorkoken en giet hem vervolgens in een schaal. Zitten er nog klontjes in de vla giet hem dan door een zeef in de schaal.
- Bedek de vla met plasticfolie, zo ontstaat er geen vel.
- Laat de vla op het aanrecht afkoelen tot hij lauwwarm is en zet hem daarna in de koelkast om verder af te koelen.
- Klop de vla voor gebruik nog even goed door met een garde.
Tips voor nog meer smaak:
- Je kunt de vla natuurlijk ook warm serveren.
- Serveer de custardvla eens met tutti frutti, voor het recept klik hier!
- Deze vla is ook erg lekker met kleine stukjes bitterkoek erdoor of met fijn gehakte chocolade.
- Kook ook de chocoladevla en serveer ze samen met een schepje verse geklopte slagroom. Het recept van de chocoladevla vind je hier!