• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

26 september 2020 Lisette Bossert

STAP-VOOR-STAP custardvla maken

Ingrediënten voor ½ liter:stap voor stap - custardvla

  • ½ liter volle melk
  • 35 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 25 gram custardpoeder

Bereiding:

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Schenk 400 milliliter van de melk in een omgespoelde (steel)-pan. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe aan de melk. Breng dit rustig aan de kook.
  • Meng intussen de custard met de rest van de melk en roer dit tot een egale massa.

stap voor stap custardvla

  • Als de melk kookt, zet dan het vuur laag en giet de helft van de hete melk bij het custard-mengsel. Roer het goed door.

stap voor stap custardvla

  • Giet dit mengsel vervolgens terug bij de hete melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Het mengsel zal nu dikker worden en gaan binden. Blijf goed roeren en gebruik een garde als je kleine klontjes ziet ontstaan.
  • Laat de vla 1-2 minuten doorkoken en giet hem vervolgens in een schaal. Zitten er nog klontjes in de vla giet hem dan door een zeef in de schaal.

stap voor stap custard vla

  • Bedek de vla met plasticfolie, zo ontstaat er geen vel.
  • Laat de vla op het aanrecht afkoelen tot hij lauwwarm is en zet hem daarna in de koelkast om verder af te koelen.
  • Klop de vla voor gebruik nog even goed door met een garde.

Tips voor nog meer smaak:

  1. Je kunt de vla natuurlijk ook warm serveren.
  2. Serveer de custardvla eens met tutti frutti, voor het recept klik hier!
  3. Deze vla is ook erg lekker met kleine stukjes bitterkoek erdoor of met fijn gehakte chocolade.
  4. Kook ook de chocoladevla en serveer ze samen met een schepje verse geklopte slagroom. Het recept van de chocoladevla vind je hier!

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken