• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

27 januari 2015 Lisette Bossert

Taart van oud brood met romige, rokerige aardappel-linzenvulling

ingrediënten:

  • 180 gram oud brood
  • 75 gram fijngemalen ongebrande noten
  • 55 gram gesmolten boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 el vers tijmblad
  • versgemalen peper en een snuf zout

Vulling:

  • 200 gram aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 150 gram zoete bataat, geschild en in kleine blokjes
  • 50 gram gedroogde groene linzen
  • olijfolie
  • 50 gram ui, geschild en in blokjes
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijn gehakt
  • 65 gram rookkaas, geraspt
  • 1/2 dl room
  • 1,5 dl melk
  • 2 eieren
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hussel de aardappel- en zoete bataatblokjes om met wat olijfolie, peper en zout. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakblik en schuif die 25 minuten in de hete oven. Kook de linzen beetgaar en giet ze af.

Maal het brood en de noten fijn in de keukenmachine. Voeg de tijm, gesmolten boter, losgeklopt ei en wat peper en zout toe en kneed dit tot een samenhangend mengsel. Bedek de bodem van een springvorm van 23 cm met bakpapier en vet de binnenkant van de ring in met olijfolie of boter. Bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm met het oud-brood-deeg en druk dit stevig vast. Bak de taartbodem 15 minuten en haal hem dan uit de oven.  

Bak de ui en knoflook met wat olijfolie op zacht vuur tot ze glazig zijn. Meng de melk met room, de eieren, de geraspte kaas, gebakken ui en knoflook en breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappel-, bataatblokjes en linzen toe aan het roommengsel en roer even goed door. Verdeel de vulling over de taartbodem en bak de taart in 25 minuten gaar en geurig.

Lees hier de blog die vooraf ging aan het bedenken van dit recept!

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken