tarte tatin met appel en dadelstroop

Zin in comfort food? Maar geen trek om veel tijd in de keuken door te brengen? Deze taart vervult beide wensen; hij is overheerlijk en klaar in een handomdraai…. en ook nog eens suikervrij!
Ingrediënten:
- 500 gram appel
- 4 blad bladerdeeg
- 75 gram dadelstroop
- 50 gram boter, + wat extra voor het insmeren van de taartvorm
- 1 ei
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schep de dadelstroop en boter in een pannetje. Breng het rustig aan de kook en laat de boter smelten, haal dan de pan van het vuur af.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de parten in plakjes.
- Vet de zijkant van een taartvorm, van ongeveer 22 cm doorsnee, in met wat boter.
- Schik de appelpartjes in een taartvorm met een doorsnede van 22 cm. Schep het dadelstroopmengsel over de appelpartjes.
- Rol de bladerdeeg uit tot een vel dat een paar cm groter is dan de bodem van de vorm.
- Leg het bladerdeeg over de appeltjes en stop hem aan de randen goed in.
- Klop het eigeel los met een scheutje water en kwast hier het deeg mee in.
- Bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin.
- Laat hem 15 minuten afkoelen, snij de randen los.
- Leg een bord over de vorm heen en keer de vorm+bord om en stort zo de taart op het bord.
Tip: Serveer de taart met een flinke schep vers geklopte, licht gezoete slagroom.