• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

5 oktober 2014 Lisette Bossert

tarte tatin met appel en dadelstroop

tarte tatin van appel en dadelstroop

Zin in comfort food? Maar geen trek om veel tijd in de keuken door te brengen? Deze taart vervult beide wensen; hij is overheerlijk en klaar in een handomdraai…. en ook nog eens suikervrij!

Ingrediënten:

  • 500 gram appel
  • 4 blad bladerdeeg
  • 75 gram dadelstroop
  • 50 gram boter, + wat extra voor het insmeren van de taartvorm
  • 1 ei

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schep de dadelstroop en boter in een pannetje. Breng het rustig aan de kook en laat de boter smelten, haal dan de pan van het vuur af.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de parten in plakjes.
  4. Vet de zijkant van een taartvorm, van ongeveer 22 cm doorsnee, in met wat boter.
  5. Schik de appelpartjes in een taartvorm met een doorsnede van 22 cm. Schep het dadelstroopmengsel over de appelpartjes.
  6. Rol de bladerdeeg uit tot een vel dat een paar cm groter is dan de bodem van de vorm.
  7. Leg het bladerdeeg over de appeltjes en stop hem aan de randen goed in.
  8. Klop het eigeel los met een scheutje water en kwast hier het deeg mee in.
  9. Bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin.
  10. Laat hem 15 minuten afkoelen, snij de randen los.
  11. Leg een bord over de vorm heen en keer de vorm+bord om en stort zo de taart op het bord.

Tip: Serveer de taart met een flinke schep vers geklopte, licht gezoete slagroom.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken