Troostrijke gerechten – Wentelteefjes
Ingrediënten voor 4 wentelteefjes:
- 4 oudbakken boterhammen
- 1 ei
- 1 dl melk
- mespunt kaneel
- Roomboter om in de bakken
Bereiding:
- Neem een kom en klop daarin het ei los.
- Roer de melk en kaneel door het eimengsel en meng dit goed met de garde.
- Haal de boterhammen door het eimengsel heen en zorg ervoor dat het brood goed is doordrenkt.
- Stapel de sneetjes brood op elkaar en giet het resterende eimengsel over de stapel brood (laat de stapel 5 minuten staan voor de lekkerste wentelteefjes).
- Verhit in de tussentijd een flinke klont boter in een koekenpan.
- Zodra de boter heet is leg je de boterhammen in de koekenpan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
- Zie je dat de pan halverwege het bakproces droog is voeg dan nog wat extra roomboter toe.
Tips voor de lekkerste wentelteefjes:
- Gebruik bij het bakken bij voorkeur oud brood. Vers brood kan ook maar dan vallen ze erg snel uit elkaar.
- Heb je geen oud brood in huis? Leg dan een paar uur voor het bakken de boterhammen op een ovenrooster, na een paar uur zijn ze oud genoeg om lekkere wentelteefjes van te maken.
- Je kunt bijna elke broodsoort gebruiken, wit brood is wel het lekkerste en ook krentenbrood is heerlijk.
- Leg de boterhammen niet te lang in het eimengsel te weken, dan valt het brood helemaal uit elkaar en is het onbruikbaar.
- De wentelteefjes zijn het lekkerst als ze warm zijn en net uit de pan komen. Zet daarom de poedersuiker, jam, en stroop alvast klaar op tafel.