• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

29 juni 2016 Lisette Bossert

Tuinboon op tomaat

Voorgerecht voor vier:

  • Klontje roomboter
  • 1 kleine ui, gepeld en in stukken
  • 1 teen knoflook, gepeld en in plakjes
  • 500 gram rijpe tomaten, in stukjes
  • ½ tl bonenkruid gedroogd
  • 1 dl water
  • 1 groentebouillonblok
  • 1 kg tuinbonen (ongepeld gewicht)
  • 250 gram tomaat
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verhit de boter in een pan.
  2. Voeg ui en knoflook toe en bak deze op zacht vuur tot ze gaar en geurig zijn.
  3. Voeg de tomatenstukjes, het bonenkruid, het water en het bouillonblok toe.
  4. Breng aan de kook en laat in 30 minuten de tomaten helemaal gaar koken.
  5. Haal de soep door de roerzeef en breng hem op smaak met peper en zout.
  6. Breng een flinke pan met water aan de kook.
  7. Neem de 250 gram tomaten en zet bij het kroontje met een scherp mes een kruis.
  8. Houdt de tomaten 15 seconden in het kokende water en spoel ze koud af, laat het water staan.
  9. Verwijder het vel van de tomaten en snij ze in kwarten.
  10. Verwijder de zaden en het kroontje van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  11. Dop de tuinbonen, breng het water weer aan de kook en kook de bonen in 5-8 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar.
  12. Spoel onder de koude kraan de hitte van de bonen en verwijder de grijze schil.
  13. Voeg de tomatenblokjes toe aan de gezeefde soep en breng de soep weer aan de kook.
  14. Schep een lepel soep in vier diepe borden en schep daar een flinke lepel dubbelgedopte tuinbonen op.

Eet smakelijk!

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken