• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

2 juni 2015 Lisette Bossert

upside down-rabarbertaart

up site down-rabarbertaart

Ingrediënten:

  • 150 bloem
  • 100 amandelmeel
  • 250 suiker
  • 250 boter
  • 5 eieren
  • rabarber
  • handje rietsuiker
  • 2 eetl custardpoeder
  • snuf zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Smelt de boter in een pan op zacht vuur.
  3. Klop de eieren en suiker romig en lichtgeel.
  4. Voeg de bloem en amandelmeel toe en spatel goed door.
  5. Voeg de gesmolten boter en zout toe en meng tot een homogeen beslag.
  6. Neem een springvorm en leg een vel bakpapier op de bodem.
  7. Snijd zoveel rabarber in stukjes tot de bodem met een enkele laag bedekt is.
  8. Bestrooi de rabarber met een handje rietsuiker en de custardpoeder.
  9. Schep het cakebeslag op de rabarber.
  10. In de oven op 170 graden en ongeveer 50 minuten bakken.

Keer de taart, als ie afgekoeld is, om op een bord.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.