Vegan calamaris
Tijdens het foodfestival Viva las Vega’s verzorgde ik een workshop Arabische Mezzes vegan style. Eén van de favoriete gerechten waren de “vegan calamaris” en die maak je als volgt:
ingrediënten:
- 100 gram gebuild meel
- 50 gram boekweitmeel
- 50 gram kikkererwtenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 el geelwortel
- 1 el komijn
- peper en zout
- 3 grote uien
- frituurolie
bereiding:
- Doe de melen, bakpoeder, geelwortel, komijn in een kom.
- Voeg zoveel water dat het beslag als een dik lint van de lepel loopt.
- Voeg peper en zout toe.
- Laat het beslag 10 minuten staan zodat het meel het vocht kan opnemen.
- Schil de uien en snijd ze overdwars in plakken, haal de ringen los van elkaar.
- Verhit de frituurolie.
- Bak eerst een test-calamaris en proef of er genoeg zout in het beslag zit.
- Bak de rest van de calamaris in 2-3 minuten gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Maak een dip van (soja) yoghurt met munt, citroenrasp, knoflook, peper en zout.