• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

30 juni 2014 Lisette Bossert

Vegan calamaris

vegan calamaris

Tijdens het foodfestival Viva las Vega’s verzorgde ik een workshop Arabische Mezzes vegan style. Eén van de favoriete gerechten waren de “vegan calamaris” en die maak je als volgt:

ingrediënten:

  • 100 gram gebuild meel    viva las vega's
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram kikkererwtenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el geelwortel
  • 1 el komijn
  • peper en zout
  • 3 grote uien
  • frituurolie

bereiding: 

  1. Doe de melen, bakpoeder, geelwortel, komijn in een kom.
  2. Voeg zoveel water dat het beslag als een dik lint van de lepel loopt.
  3. Voeg peper en zout toe.
  4. Laat het beslag 10 minuten staan zodat het meel het vocht kan opnemen.
  5. Schil de uien en snijd ze overdwars in plakken, haal de ringen los van elkaar.
  6. Verhit de frituurolie.
  7. Bak eerst een test-calamaris en proef of er genoeg zout in het beslag zit.
  8. Bak de rest van de calamaris in 2-3 minuten gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Maak een dip van (soja) yoghurt met munt, citroenrasp, knoflook, peper en zout.

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok