• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

9 september 2016 Lisette Bossert

Veldsla met peer, noten en blauwe kaas

Wij Nederlanders eten graag een plakje kaas. En dat blijft niet bij één plakje, per jaar verorberen we zo’n twintig kilo de man/vrouw.

 

Ingrediënten (4p)

  • 150 gram veldsla
  • 400 gram rijpe handperen
  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 250 gram blauwschimmelkaas van Bastiaansen
  • 150 gram rode uien
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 2 el olijfolie

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 0,5 el appeldiksap
  • mespunt mosterd
  • peper en zout

Bereiding

  1. Was en droog de sla.
  2. Schil de peren en snij ze in de lengte in dunne parten.
  3. Snij de kaas in blokjes.
  4. Schil en snij de uien in dunne plakken.
  5. Bak ze met tijm in de olijfolie op matig vuur in 15 minuten geurig en heel zacht. Bestrooi met peper en zout.
  6. Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar.
  7. Meng de veldsla met de dressing.
  8. Leg een luchtig bergje sla op elk bord.
  9. Verdeel peer, walnoten, gebakken ui en kaas over de sla op de borden.

Serveer met vers brood en roomboter.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken