Veldsla met peer, noten en blauwe kaas
Wij Nederlanders eten graag een plakje kaas. En dat blijft niet bij één plakje, per jaar verorberen we zo’n twintig kilo de man/vrouw.
Ingrediënten (4p)
- 150 gram veldsla
- 400 gram rijpe handperen
- 100 gram ongebrande walnoten
- 250 gram blauwschimmelkaas van Bastiaansen
- 150 gram rode uien
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 2 el olijfolie
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- 0,5 el appeldiksap
- mespunt mosterd
- peper en zout
Bereiding
- Was en droog de sla.
- Schil de peren en snij ze in de lengte in dunne parten.
- Snij de kaas in blokjes.
- Schil en snij de uien in dunne plakken.
- Bak ze met tijm in de olijfolie op matig vuur in 15 minuten geurig en heel zacht. Bestrooi met peper en zout.
- Meng voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar.
- Meng de veldsla met de dressing.
- Leg een luchtig bergje sla op elk bord.
- Verdeel peer, walnoten, gebakken ui en kaas over de sla op de borden.
Serveer met vers brood en roomboter.