Witlofschuitjes gevuld met een salade van biet, wortel en appel
Ingrediënten voor 20 schuitjes of meer:
- 250 gram gare rode biet
- 100 gram waspeen
- 1 Elstar appel
- Klein bosje bieslook
- 20 blaadjes van de witlof
- 2 el sesamzaad
Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el appelazijn
- 1 el appeldiksap
- Mespunt mosterd
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de rode biet in kleine blokjes.
- Schil de wortel en rasp hem grof.
- Snij de appel in kleine blokjes, schillen hoeft niet.
- Snij de bieslook fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng hem op smaak met peper en zout.
- Doe rode biet, wortel, appel en bieslook in een kom en schenk de dressing erbij.
- Meng goed door elkaar.
- Zet de salade even opzij.
- Proef of de sla goed op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
- Snij de onderkant van de lof en haal de blaadjes los.
- Vul elk lofblaadje met een eetlepel salade.
- Sprenkel wat sesam over de rode salade.
- Leg de gevulde blaadjes in een bloemvorm op een groot bord.