Witlofschuitjes gevuld met een winterse salade
Ingrediënten voor ongeveer 20 schuitjes:
- 250 gram gare rode biet
- 100 gram wortel
- 1 Elstar appel
- 40 gram augurk
- Klein bosje bieslook
- 20 mooie blaadjes witlof
- 2 el sesamzaad
Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el appelazijn
- 1 el appeldiksap
- Mespunt mosterd
- mespuntje sambal badjak
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de rode biet in kleine blokjes.
- Schil de wortel en rasp hem grof.
- Snij de appel in kleine blokjes, schillen hoeft niet.
- Snij de augurkjes fijn.
- Snij de bieslook fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng hem op smaak met peper en zout.
- Doe rode biet, wortel, appel, augurk en bieslook in een kom en schenk de dressing erbij.
- Meng goed door elkaar, zet de salade even opzij.
- Proef of de sla goed op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
- Snij de onderkant van de lof en haal de blaadjes los.
- Vul elk lofblaadje met een eetlepel salade.
- Sprenkel wat sesam over de rode salade.
- Leg de gevulde blaadjes in een bloemvorm op een groot bord.