• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

1 januari 2019 Lisette Bossert

Witlofschuitjes gevuld met een salade van biet, wortel en appel

Ingrediënten voor 20 schuitjes of meer:

  • 250 gram gare rode biet
  • 100 gram waspeen
  • 1 Elstar appel
  • Klein bosje bieslook
  • 20 blaadjes van de witlof
  • 2 el sesamzaad

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 el appeldiksap
  • Mespunt mosterd
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de rode biet in kleine blokjes.
  2. Schil de wortel en rasp hem grof.
  3. Snij de appel in kleine blokjes, schillen hoeft niet.
  4. Snij de bieslook fijn.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng hem op smaak met peper en zout.
  6. Doe rode biet, wortel, appel en bieslook in een kom en schenk de dressing erbij.
  7. Meng goed door elkaar.
  8. Zet de salade even opzij.
  9. Proef of de sla goed op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
  10. Snij de onderkant van de lof en haal de blaadjes los.
  11. Vul elk lofblaadje met een eetlepel salade.
  12. Sprenkel wat sesam over de rode salade.
  13. Leg de gevulde blaadjes in een bloemvorm op een groot bord.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2022 · Bossert Kookwerken