• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

13 december 2018 Lisette Bossert

Wortelsaus met tomaat en kaneel

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 700 gram wortel
  • 200 gram uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ el sambal badjak (of naar smaak)
  • 6 dl groentebouillon (6 dl heet water + 1 bouillonblokje)
  • 1 blik tomatenblokjes

Bereiding:

  1. Schil de wortels en snij ze in plakken.
  2. Schil de uien en snij ze in plakken.
  3. Schil de knoflook en hak ze grof.
  4. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de wortel, ui en knoflook aan, zet het vuur laag en gaar ze in een minuut of 20 op zacht vuur verder.
  5. Voeg tijm, kaneel en sambal toe.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe.
  7. Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.
  8. Laat koken tot de wortel gaar is en pureer tot een gladde saus.
  9. Breng op smaak met peper en zout.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok