Wortelsaus met tomaat en kaneel
Ingrediënten voor 10 personen:
- 700 gram wortel
- 200 gram uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl tijm
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ el sambal badjak (of naar smaak)
- 6 dl groentebouillon (6 dl heet water + 1 bouillonblokje)
- 1 blik tomatenblokjes
Bereiding:
- Schil de wortels en snij ze in plakken.
- Schil de uien en snij ze in plakken.
- Schil de knoflook en hak ze grof.
- Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de wortel, ui en knoflook aan, zet het vuur laag en gaar ze in een minuut of 20 op zacht vuur verder.
- Voeg tijm, kaneel en sambal toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.
- Laat koken tot de wortel gaar is en pureer tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.