Zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom
Ingrediënten voor 10 taartjes:
Deeg:
- 130 gram witte basterdsuiker
- 230 gram roomboter
- 300 gram bloem, gezeefd
- Geraspte schil van ½ citroen
- 5 gram bakpoeder, gezeefd
- Mespunt zout
Vulling:
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- 600 gram aardbeien
extra nodig: 10 één-persoons taartvormpjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een vast deeg.
- Verdeel het deeg in 10 stukjes en leg in elk taartvormpje een stukje deeg.
- Duw het deeg tegen de onder- en zijkant van de vormpjes.
- Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze 15 minuten op een rooster afkoelen en haal dan de taartbodems uit de vormpjes.
- Klop de slagroom met suiker luchtig en zet tot serveren in de koelkast.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakken.
- Vul de taartjes met room en aardbeien en dan ……… eet smakelijk.