• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

9 mei 2020 Lisette Bossert

Zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom

Ingrediënten voor 10 taartjes:

Deeg:

  • 130 gram witte basterdsuiker
  • 230 gram roomboter
  • 300 gram bloem, gezeefd
  • Geraspte schil van ½ citroen
  • 5 gram bakpoeder, gezeefd
  • Mespunt zout

Vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 600 gram aardbeien

extra nodig: 10 één-persoons taartvormpjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een vast deeg.
  3. Verdeel het deeg in 10 stukjes en leg in elk taartvormpje een stukje deeg.
  4. Duw het deeg tegen de onder- en zijkant van de vormpjes.
  5. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat ze 15 minuten op een rooster afkoelen en haal dan de taartbodems uit de vormpjes.
  7. Klop de slagroom met suiker luchtig en zet tot serveren in de koelkast.
  8. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakken.
  9. Vul de taartjes met room en aardbeien en dan ……… eet smakelijk.

Meer recepten met aardbeien:

Zomers aardbeien-toetje

Rabarber-compôte met aardbei en versgebakken koekkruimels

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.