• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

9 mei 2020 Lisette Bossert

Zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom

Ingrediënten voor 10 taartjes:

Deeg:

  • 130 gram witte basterdsuiker
  • 230 gram roomboter
  • 300 gram bloem, gezeefd
  • Geraspte schil van ½ citroen
  • 5 gram bakpoeder, gezeefd
  • Mespunt zout

Vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 600 gram aardbeien

extra nodig: 10 één-persoons taartvormpjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een vast deeg.
  3. Verdeel het deeg in 10 stukjes en leg in elk taartvormpje een stukje deeg.
  4. Duw het deeg tegen de onder- en zijkant van de vormpjes.
  5. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat ze 15 minuten op een rooster afkoelen en haal dan de taartbodems uit de vormpjes.
  7. Klop de slagroom met suiker luchtig en zet tot serveren in de koelkast.
  8. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakken.
  9. Vul de taartjes met room en aardbeien en dan ……… eet smakelijk.

Ter inspiratie:

Vlog: SAMEN KOKEN, SAMEN ETEN, voor meer leefplezier bij ouderen (met dementie) – met 5 tips.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken