Zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom
Ingrediënten voor 10 taartjes:
Deeg:
- 65 gram lichte basterdsuiker
- 115 gram roomboter
- 150 gram bloem, gezeefd
- Geraspte schil van 1/4 citroen
- 2 gram bakpoeder, gezeefd
- Snuf zout
Vulling:
- 250 ml slagroom
- 30 gram kristalsuiker
- 400 gram aardbeien
extra: 6 eenpersoons-taartvormpjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een stevig deeg. Kan een paar minuten duren.
- Verdeel het deeg in 6 stukjes en leg in elk taartvormpje een stukje deeg.
- Duw het deeg tegen de onder- en zijkant van de vormpjes.
- Bak de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze 15 minuten op een rooster afkoelen, ze ze ondersteboven en tik de taartbodems uit de vormpjes.
- Klop de slagroom met suiker luchtig en zet tot het serveren in de koelkast.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakken.
- Vul de taartjes met room en aardbeien en dan ……… Eet smakelijk!