• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

9 mei 2021 Lisette Bossert

Zandtaartjes met Hollandse aardbeien en slagroom

Ingrediënten voor 10 taartjes:

Deeg: moederdag

  • 65 gram lichte basterdsuiker
  • 115 gram roomboter
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • Geraspte schil van 1/4 citroen
  • 2 gram bakpoeder, gezeefd
  • Snuf zout

Vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 30 gram kristalsuiker
  • 400 gram aardbeien

extra:  6 eenpersoons-taartvormpjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een stevig deeg. Kan een paar minuten duren.
  3. Verdeel het deeg in 6 stukjes en leg in elk taartvormpje een stukje deeg.
  4. Duw het deeg tegen de onder- en zijkant van de vormpjes.
  5. Bak de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat ze 15 minuten op een rooster afkoelen, ze ze ondersteboven en tik de taartbodems uit de vormpjes.
  7. Klop de slagroom met suiker luchtig en zet tot het serveren in de koelkast.
  8. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakken.
  9. Vul de taartjes met room en aardbeien en dan ……… Eet smakelijk!

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken