• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

5 september 2018 Lisette Bossert

Zoet gestoofde boswortel

Ingrediënten voor 10:

  • 2 bossen bospeen
  • 1 eetlepel suiker
  • water
  • 1 tl zout
  • 2 el roomboter
  • bosje peterselie

Bereiding:

  1. Schrap en was wortels.
  2. Snij de dikke exemplaren in de lengte doormidden.
  3. Doe de wortels in een pan en voeg zoveel water tot de wortels net niet onder het water staan.
  4. Voeg het zout en de suiker toe aan de wortels, leg de deksel op de pan.
  5. Breng het water aan de kook en zet het vuur daarna lager.
  6. Laat de wortels 10-15 minuten koken en proef even of ze gaar genoeg zijn.
  7. Zodra dat het geval is giet je het meeste kookvocht af, voeg dan de boter toe en roer dit goed door.
  8. Garneer met fijngehakte peterselie.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken