• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Wat doet Bossert Kookwerken?
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Contact

5 april 2021 Lisette Bossert

Zoetzure komkommersalade met dille

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 komkommersamen koken en lekker eten
  • 1 sjalotje
  • paar takjes verse dille

dressing:

  • 75 ml azijn
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1 el suiker of vloeibare honing
  • 2 mespunt gedroogde dille
  • 1 mespunt gedroogde oregano
  • 1 mespunt gemalen mosterdzaad
  • een paar halen van de pepermolen
  • 4 takjes verse peterselie

Bereiding:

  1. Doe de azijn, olie, suiker, gedroogde dille, gedroogde oregano. gemalen mosterdzaad, peper en peterselie in een mengbeker en klop er met de staafmixer een dressing van.
  2. Schil de komkommer en schaaf ze in dunne plakjes.
  3. Pel de sjalot en snipper hem heel fijn.
  4. Meng de komkommer en sjalot met zoveel dressing als nodig is. (de rest mag in een lege fles of jampot afgedekt de koelkast in en kun je morgen weer gebruiken)
  5. Schep hem om en laat de salade even staan, zo trekt de dressing in de komkommer en wordt hij wat malser.
  6. Pluk de dille in kleine stukjes en schep die als laatste door de salade.

 

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn

Copyright © 2025 · Bossert Kookwerken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok