Zoetzure komkommersalade met dille
Ingrediënten voor vier personen:
- 1 komkommer
- 1 sjalotje
- paar takjes verse dille
dressing:
- 75 ml azijn
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 el suiker of vloeibare honing
- 2 mespunt gedroogde dille
- 1 mespunt gedroogde oregano
- 1 mespunt gemalen mosterdzaad
- een paar halen van de pepermolen
- 4 takjes verse peterselie
Bereiding:
- Doe de azijn, olie, suiker, gedroogde dille, gedroogde oregano. gemalen mosterdzaad, peper en peterselie in een mengbeker en klop er met de staafmixer een dressing van.
- Schil de komkommer en schaaf ze in dunne plakjes.
- Pel de sjalot en snipper hem heel fijn.
- Meng de komkommer en sjalot met zoveel dressing als nodig is. (de rest mag in een lege fles of jampot afgedekt de koelkast in en kun je morgen weer gebruiken)
- Schep hem om en laat de salade even staan, zo trekt de dressing in de komkommer en wordt hij wat malser.
- Pluk de dille in kleine stukjes en schep die als laatste door de salade.