Zoetzure bietjes met een vleugje kruidnagel
Ingrediënten voor 15 personen:
- 1,5 kg gekookte bietjes
- 2 el roomboter
- 150 gram ui
- 1/2 spaanse peper
- 2 tenen knoflook
- 8 el kruiden- of wijn- of appelazijn
- 1 tl zout
- 2 el suiker
- ½ tl kruidnagelpoeder
Bereiding:
- Snij de bietjes in blokjes en bewaar het sap.
- Schil en snipper de ui.
- Pel en snij de knoflook in stukjes.
- Verwijder de zaden van de peper en snij deze in stukjes
- Verhit de boter in een diepe pan.
- Voeg de ui, knoflook en peper toe en laat deze 10 minuten op zacht vuur bakken.
- Giet de azijn er bij en voeg zout, suiker en kruidnagelpoeder toe.
- Schep de bietjes en giet het bietensap erbij
- Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag, laat het vocht inkoken tot er nog maar een klein laagje in de pan zit.
- Maal er wat zwarte peper overheen en roer de bietjes nog een keer door.