• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

10 januari 2018 Lisette Bossert

Zoetzure bietjes met een vleugje kruidnagel

Ingrediënten voor 15 personen:

  • 1,5 kg gekookte bietjes
  • 2 el roomboter
  • 150 gram ui
  • 1/2 spaanse peper
  • 2 tenen knoflook
  • 8 el kruiden- of wijn- of appelazijn
  • 1 tl zout
  • 2 el suiker
  • ½ tl kruidnagelpoeder

 Bereiding:

  1. Snij de bietjes in blokjes en bewaar het sap.
  2. Schil en snipper de ui.
  3. Pel en snij de knoflook in stukjes.
  4. Verwijder de zaden van de peper en snij deze in stukjes
  5. Verhit de boter in een diepe pan.
  6. Voeg de ui, knoflook en peper toe en laat deze 10 minuten op zacht vuur bakken.
  7. Giet de azijn er bij en voeg zout, suiker en kruidnagelpoeder toe.
  8. Schep de bietjes en giet het bietensap erbij
  9. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag, laat het vocht inkoken tot er nog maar een klein laagje in de pan zit.
  10. Maal er wat zwarte peper overheen en roer de bietjes nog een keer door.

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken