Zomers aardbeien-toetje
Ingrediënten voor 10 toetjes:
- 2 dozen van 400 gram aardbeien
- Aardbeien-diksap naar smaak
- 150 ml slagroom + 2 el suiker
- 200 gram Griekse yoghurt
- 10 lange vingers
Custardvla:
- 45 gram custard
- 60 gram suiker + 1 zakje bourbon vanillesuiker
- 0.75 liter volle melk
Bereiding:
- Neem één doos aardbeien, verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in dunne plakjes. Maak van deze aardbeien de saus, gebruik daarvoor de roerzeef of de staafmixer. Breng de saus op smaak met een scheutje diksap. Zet opzij tot het serveren.
- Neem de tweede doos aardbeien. Verwijder de kroontjes en snij ze in plakken of kwarten. Zet opzij tot het serveren.
- Klop de slagroom met suiker luchtig en meng voorzichtig met de Griekse yoghurt.
- Snij de lange vingers in stukjes (ong. 1 cm lang).
Custardvla:
- Roer de vanillesuiker door de custard en leng dit aan met een scheut koude melk. Roer dit tot een papje zonder klonten.
- Verwarm de rest van de melk met de suiker tot het bijna kookt.
- Schenk een scheut hete melk bij het custardmengsel, roer goed door en giet dit terug in de pan met hete melk.
- Breng al roerende aan de kook (gebruik een garde) en laat de vla 3 minuten zachtjes doorkoken.
- Verzamel 10 mooie schaaltjes of feestelijke glazen.
- Verdeel de custard over de glazen, schep daar de helft van de aardbeien en de lange vingers op. Verdeel daarover de romige yoghurt en maak af met de aardbeiensaus en de rest van de aardbeien. Maar je kunt natuurlijk ook een andere volgorde verzinnen!
Eet smakelijk!!